EIA/MakFootballArena
StoryEditor

Futbalista Róbert Mak chce postaviť halu v Petržalke

27.10.2018, 09:58
Autor:
TASRTASR
Halu plánoval investor podľa dokumentácie začať stavať ešte v druhom kvartáli tohto roka a jej ukončenie predpokladal v roku 2019.

Na juhu bratislavskej mestskej časti Petržalka má vyrásť tréningová futbalová hala. Za zámerom má stáť slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak prostredníctvom firmy MakFootballArena. Vyplýva to zo zverejnenej dokumentácie, ktorá je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Firma MakFootballArena chce futbalovú halu postaviť v Petržalke na pozemku s rozlohou 13 553 štvorcových metrov v blízkosti Sitnianskej ulice. Na východnej strane je najbližší objekt vozovne MHD vo vzdialenosti zhruba 100 metrov a na západnej strane sa nachádza Dolnozemská cesta.

"Riešený pozemok je rozdelený na niekoľko hlavných častí – priestor pre parkovanie návštevníkov, tréningová hala prepojená so zázemím, kde sa nachádzajú ďalšie športovo-rekreačné funkcie, exteriérové multifunkčné ihrisko a ostatné plochy, ktoré tvoria komunikácie a oddychovú zónu pre peších, a zeleň," píše sa v predloženom zámere.

Počíta sa aj s reštauráciou, posilňovňou či wellnessom. Halu plánoval investor podľa dokumentácie začať stavať ešte v druhom kvartáli tohto roka a jej ukončenie predpokladal v roku 2019. Celkové náklady zatiaľ nie sú známe.

Zámer je predložený v dvoch variantoch. V prvom je hala dlhšou časťou orientovaná k parkovisku a vstupnej komunikácii.

"Vstup do objektu je riešený v strednej časti, z ktorej je následne umožnený prístup do jednotlivých funkčných celkov objektu a prekrytej tréningovej futbalovej plochy. Parkovacie státia sú umiestnené v severozápadnej a severnej časti pozemku," píše sa v zámere. Pri tomto variante sa ráta s 90 parkovacími miestami, z toho štyri sú určené pre imobilných.

V druhom variante má hala a zázemie funkčných objektov rovnaké umiestnenie ako v prvom variante. Parkovacie státia sú však rozmiestnené v severnej a západnej časti s počtom 99, z toho štyri miesta sú pre imobilných a tri pre autobusy. "Bilančne z hľadiska vstupov a výstupov sú variantné riešenia identické," uvádza dokumentácia. Jej spracovatelia označili prvý variant za optimálny.

Investor zdôvodňuje svoj plán postaviť futbalovú halu rozšírením možnosti pre športové aktivity v tejto lokalite Bratislavy. Navrhovaná stavba bude podľa neho nízkopodlažná. Deklaruje preto, že objekt nebude rušivým prvkom. Za negatívum však označil mierne zvýšenie intenzity osobnej automobilovej dopravy na Sitnianskej ulici.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 11:36