Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
31.10.2018, 00:00

Šéf Medusa Group: Máme kontrakt. Päť rokov budeme stravovať top fabriku u nás

Peter Štecko, majiteľ jednej z najväčších reštauračných sietí Medusa Group s viac ako 1 500 pracovníkmi, neustále hľadá nové príležitosti aj kvalitných zamestnancov.

Jedlo pre najväčšiu fabriku na Slovensku. A to rovno na päť rokov. Takýto kontrakt získala Medusa, najväčšia slovenská sieť reštaurácií, vo Volkswagene. Pre HN to potvrdil majiteľ skupiny Medusa Group Peter Štecko. „Volkswagen s nami tento rok predĺžil zmluvu o ďalších päť rokov. Je to obrovský objem výroby. Máme tam vyše 400 zamestnancov,“ povedal Štecko v rozhovore pre HNtelevíziu. Aktuálne tak denne jeho zamestnanci vydajú okolo 11-tisíc porcií.


Volkswagen pritom nie je jediný korporátny klient, s ktorými spolupracuje. Vlani sa dohodli na spolupráci s Amazonom. A je možné, ako konštatoval Štecko, že v najbližšom čase prekvapia ďalšími menami.


Túto časť biznisu pritom zastrešuje priamo Medusa Group ako spoločnosť Presto. Tá vlani získala na tržbách vyše 17 miliónov eur, čo je rekordný výsledok. Jej výsledný zisk bol na úrovni 25-tisíc eur.


Čo sa týka expanzie v oblasti, ktorá sa s Medusou spája najvýraznejšie – v reštauráciách, o konkrétnych plánoch a menách Štecko hovoriť nechcel. „Vo veľmi krátkodobom horizonte najbližších mesiacov až roka plánujeme množstvo rekonštrukcií,“ skonštatoval s tým, že nové projekty plánujú najmä na roky 2020 až 2021.

Na začiatku roka ste zavreli vaše prevádzky vo Viedni. Prečo to náhle rozhodnutie?
Prevádzky vo Viedni boli zavreté z jednoduchého dôvodu. Na námestí, kde boli obe prevádzky umiestnené, budú tri roky stavať rozsiahle podzemné garáže. Napriek dlhým rokovaniam sme nedospeli k dohode s prenajímateľmi. Nemali sme tak inú možnosť z hľadiska fixných nákladov oboch prevádzok. Napriek tomu sa to mňa osobne veľmi dotklo. Najmä Medusa bola veľmi známa a úspešná viedenská reštaurácia. Tak sme sa pragmaticky rozhodli, že nemôžeme ísť ďalej. Nemôžeme posielať do Rakúska tri roky milióny eur na dotáciu týchto prevádzok, len aby sme to obdobie prečkali.


V prípade Viedne sa hovorilo o určitej výške dlhov, vy ste potom spresňovali, že to tak nie je. Ako to teda bolo?
Tie čísla sa tam plietli. Rakúsky novinár, ktorého naše médiá prebrali bez overenia, si poplietol dlhy s našimi vkladmi a našimi investíciami. Naše reálne záväzky voči našim dodávateľom boli na úrovni, ktorá je hravo pokrytá majetkom, ktorý sme tam nechali. My sme inú vec ani nemohli spraviť, dali sme to správcovi, ktorý jediný môže ukončiť nájomnú zmluvu, ten to rozdelil a môžem povedať toľko, že vzhľadom na to, že sme v zásade majoritný veriteľ, tak väčšinu aktív máme už u nás doma na Slovensku.


To znamená, že vaša aktuálna pozícia vo Viedni je nula?
Naša aktuálna situácia vo Viedni je nula a musí sa to ešte formálne ukončiť. V Rakúsku sme úplne neskončili. V Parndorfe máme úspešnú prevádzku reštaurácie wagamama. Parndorf je veľmi navštevované shopping centrum. Prišli sme tam s globálnou značkou. Bolo to dopredu odsúdené na úspech. A prax to aj potvrdila.


Zatvárali ste aj prevádzku Barrock v Prahe. Komunikovali ste, že tam bol problém s lokalitou, konkrétne s Václavákom. Plánujete v Prahe nové projekty?
Václavák bol typickou ukážkou môjho zlého úsudku. Proste som netrafil. A na rovinu hovorím, že toto je projekt, ktorý mi nevyšiel. Tento rok sme prišli spolu s naším partnerom z Ministry s mnohonásobne väčším projektom, ktorý Barrock zatieňuje. Je to obrovský Epic a som veľmi rád, že už po roku môžem povedať, že je to významný európsky klub. Chodia tam tisíce ľudí. Tá popularita je neuveriteľná. Výsledky klubu sú úžasné a som naozaj rád, že Slováci dokázali spraviť takýto obrovský projekt mimo Slovenska, a to v Prahe. Rezonuje to nielen v odb

Nedozvedeli ste sa všetko?

Predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov a získajte neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu s ktorým vám nič neunikne.

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.