StoryEditor

Intenzívne spolupracujem aj s Globsecom, hovorí Imrecze. Post ministra financií? Hypotetická otázka

27.11.2018, 18:24
O tom, kde vidí svoju budúcnosť, sme sa rozprávali s bývalým riaditeľom Finančnej správy Františkom Imreczem.

Meno bývalého riaditeľa Finančnej správy Františka Imreczeho sa v poslednom období objavuje, ako možná náhrada za Petra Kažimíra na poste ministra financií, ktorý prejavil záujem o post guvernéra Národnej banky Slovenska.

Čomu sa dnes Imrecze venuje a má vôbec záujem o pozíciu "financmajstra"? Aj o tom, sme sa s ním rozprávali v HNtelevízii.

Imrecze momentálne intenzívne spolupracuje s Európskou organizáciou daňových správ (IOTA).

"Je to približne mesiac a pol odkedy nie som riaditeľom Finančnej správy. Zastupoval som IOTA na daňovom samite v Lisabone. Požiadali ma, aby som moderoval panel o využití technológie blockchaine vo verejnej sprave," priblížil svoje súčasné aktivity Imrecze. 

Bývalý riaditeľ Finančnej správy ďalej dodal, že spolupracuje s Globsecom na témach inovatívneho zdaňovania a bezhotovostných ekonomík. "Intenzívne sa venujem medzinárodným aktivitám. Je to oblasť, kde viem využiť svoje skúsenosti z oblasti riaditeľa Finančnej spravy," povedal Imrecze.

"Medzinárodné organizácie a inštitúcie ma považujú za relevantnú osobu, ktorú chcú využívať. Baví ma to a chcem v tom aj naďalej pokračovať," približuje svoje aktivity Imrecze. 

Imrecze nechcel odpovedať na otázku, či má záujem o pozíciu ministra financií. "Je to hypotetická otázka, necítim sa dobre, aby som sa k nej vyjadril. Snažím sa žiť reálny život. Ak by mala táto téma reálne kontúry, tak by som sa ňou zaoberal," vysvetlil.

Na záver Imrecze povedal, že neľutuje, že sa sám rozhodol odstúpiť z funkcie riaditeľa Finančnej správy. 

"Bol som masívne zapojený do politického boja. Z pozície vysokopostaveného manažéra je ťažké bojovať proti politickým tlakom. Nemáte za sebou politickú stranu a ani nástroje v politickom boji," povedal Imrecze.

"Z pozície nepolitika som nechcel čeliť narastajúcemu tlaku," dodal. 

Viac sa dozviete vo videu.

01 - Modified: 2024-04-19 13:00:51 - Feat.: - Title: Batohy, súpravy, detektory. Finančná správa získala od USA techniku na odhaľovanie rádioaktívnych materiálov 02 - Modified: 2024-04-18 17:35:42 - Feat.: - Title: Splnomocnenec vlády si posvietil na odberové miesta. Finančná správa preverí ako zárabali počas pandémie 03 - Modified: 2024-03-22 14:00:24 - Feat.: - Title: Finančná správa predĺži úradné hodiny call centra pre podávanie daňových priznaní 04 - Modified: 2024-03-19 16:45:00 - Feat.: - Title: Za nesplnené daňové úlohy hrozia úrady sankciami. Odložením týchto povinností však môžete ušetriť stovky eur 05 - Modified: 2024-03-17 13:45:15 - Feat.: - Title: Najväčšími dlžníkmi štátu sú spoločnosti s bielymi koňmi zo zahraničia, ukázala analýza
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 02:30