StoryEditor

Rekordná investícia do priemyselného parku na Slovensku. Česi zaplatia takmer 90 miliónov

07.01.2019, 10:55
Autor:
tbatbaČTKČTK
Ide o najväčšiu transakciu priemyselných nehnuteľností v minulom roku na Slovensku.

Česká investičná spoločnosť Redside kúpila od firmy AU Optronics Slovakia industriálny park v Trenčíne.

Za priemyselný areál zaplatila takmer 90 miliónov eur. Ide tak o najväčšiu transakciu priemyselných nehnuteľností v minulom roku na Slovensku, uviedla dnes spoločnosť Redside v tlačovej správe.

Podiel v spoločnosti má finančník Krúpa

V investičnej skupine Redside má podiel Arca Capital, ktorej zakladateľom je slovenský finančník Pavol Krúpa.

Industriálny park Trenčín má rozlohu 120-tisíc metrov štvorcových. Leží pri diaľnici D1 v západnom Slovenskom, ktoré je centrom automobilového priemyslu.

Vznik nového realitného podfondu

Súčasne s akvizíciou oznámila spoločnosť Redside vznik nového realitného podfondu, zameraného práve na priemyselné a logistické nehnuteľnosti v regióne strednej a východnej Európy. Industriálny park Trenčín do nového realitného podfondu patrí.

Finančný riaditeľ a člen predstavenstva Redside Rudolf Vřešťál o akvizícii: „Po mimoriadne úspešnom vybudovaní podfondu I v rámci štruktúry NOVA Real Estate Fund manažovaného našou spoločnosťou, je Trenčín našou prvou akvizíciou na slovenskom trhu."

"Pre spoločnosť Redside, je to zároveň prvý krok pri vytváraní nového podfondu II, zameraného na trh priemyselných a logistických nehnuteľností v regióne strednej a výhodnej Európy. Teší nás, že sme sa stali majiteľom tak unikátnej a technologicky výnimočnej nehnuteľnosti akou priemyselný park v Trenčíne je. Ide o skvelú vlajkovú loď nášho nového realitného podfondu,“ dodal Vřešťál.

Pozrite si archívny rozhovor s finančníkom Pavlom Krúpom:

Aktíva za viac ako 500 miliónov

Investičná spoločnosť Redside poskytuje služby v profesionálnom riadení fondov pre inštitúcie a individuálnych investorov.

Vložené peňažné prostriedky investuje na základe vopred stanovenej investičnej stratégie v niektorom z obhospodarovaných fondov, ktoré sú svojou stratégiou zamerané na širokú paletu aktív od obnoviteľných zdrojov energie, cez verejne obchodované akciové tituly, real estate až po private equity, píše sa v tlačovej správe.

Vo svojich piatich fondoch spravuje aktíva za viac ako 500 miliónov eur.

V Česku vlastní napríklad obchodné centrá v Českých Budějoviciach, Hradci Králové, či Znojme alebo pražské kancelárske centrá Panorama Business Center a Smíchov Gate.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 09:13:32 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sektor je paralyzovaný. Jediná cesta je prenášať problémy na dodávateľov alebo na banky 03 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 04 - Modified: 2024-04-15 18:12:06 - Feat.: - Title: Hľadá sa záujemca o 600 miliónov eur. V hre nie je dôležité kto ich chce, ale kto ich stihne minúť 05 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 18:35