StoryEditor

O Tatralandiu zvedú boj asi jej konkurenti

02.02.2006, 23:00
Autor:
(mv)(mv)

Na Krajskom súde v Banskej Bystrici dnes otvoria obálky s ponukami na prevádzkovanie najväčšieho akvaparku na Slovensku Tatralandia v Liptovskom Mikuláši. Výberové konanie vyhlásil koncom minulého roka konkurzný správca spoločnosti Tatra Development Group, ktorá bola pôvodným prevádzkovateľom akvaparku. Ponuky mohli predložiť len záujemcovia, ktorí vlastnia alebo majú skúsenosti s prevádzkovaním obdobného zariadenia, ako je akvapark.
Konkurzný správca Milan Antal nechcel pred dnešným otváraním obálok spresniť ani len počet záujemcov. Nevyjadril sa ani k možnému zrušeniu tendra, keďže v decembri bol zverejnený počas viacerých dní a termín na podanie ponúk bol 10 dní od jeho zverejnenia. Podľa Antala všetko závisí od rozhodnutia konkurznej sudkyne Evy Železníkovej. Tá bola včera práceneschopná, a preto sa k priebehu konkurzu a výberu prenajímateľa nemohla vyjadriť.
Podľa neoficiálnych informácií by medzi záujemcami o Tatralandiu mali byť prevádzkovatelia konkurenčných akvaparkov v Senci, Bešeňovej a Poprade, ale aj firmy blízke bývalým prevádzkovateľom Tatralandie -- Prvej liptovskej, ovládanej súrodencami Gemzickým a Krajčiovou, a LAR Dolný Kubín, patriacej do skupiny firiem Františka Hodorovského, známeho zo skrachovanej Slovenskej kreditnej banky či Slovenských lodeníc Komárno. Podmienky tendra vylučujú záujemcu, ktorý je vlastnícky či inak majetkovo prepojený na úpadcu -- spoločnosť Tatra Development Group.
Aquapark Tatralandia je najnavštevovanejšia turistická atrakcia na Slovensku s viac ako 500-tisíc návštevníkmi ročne a tržbami približne 100 miliónov korún. Tatra Development Group, ktorá akvapark pôvodne prevádzkovala, je od 18. novembra v konkurze, a to pre problémy jeho najväčšieho akcionára -- spoločnosti Prvá liptovská. Mesto Liptovský Mikuláš ako menšinový akcionár presadzuje rýchle speňaženie majetku a ďalšie prevádzkovanie akvaparku inou spoločnosťou.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 19:34