StoryEditor

Primátor Vallo počas uzáver vyháňa ľudí do MHD

21.01.2019, 23:00
Často skloňovaný dopravný kolaps v Bratislave je čoraz bližšie k realite. Od polovice februára Mlynskými nivami ani niektorými zjazdami z Prístavného mosta autá neprejdú. Magistrát prosí ľudí, aby radšej presadali do autobusov.

Ako chce mesto zmierniť zápchy
– inteligentné semafory vo Vrakuni na križovatke ulíc Uzbecká a Vrakunská, kde mali vozidlá MHD najväčšie zdržania
– dva buspruhy na Gagarinovej ulici, z toho jeden pruh v smere do mesta bude úplne nový
– zväčšenie kapacity záchytného parkoviska pri cintoríne Vrakuňa o sto miest a sprístupnenie nevyužívaného pozemku na Baltskej ulici vo Vrakuni ako záchytného parkoviska. S majiteľmi ďalších vhodných pozemkov v Podunajských Biskupiciach a v Ružinove mesto ešte rokuje
– informačná kampaň v meste a v obciach okolo Bratislavy o tom, prečo by mali dochádzajúci v tomto čase využívať hlavne verejnú dopravu


Mlynské nivy
Dĺžka uzávery: 1 rok
Doprava na frekventovanej ulici neďaleko autobusovej stanice funguje v obmedzenom móde už vyše týždňa. Od polovice februára však Mlynskými nivami neprejdú žiadne autá ani autobusy. Obchádzková trasa pre MHD povedie cez úzku Páričkovú ulicu, ktorá spája Karadžičovu a Košickú ulicu. Individuálna automobilová doprava bude stavenisko obchádzať cez štvorpruhovú Landererovu ulicu. Takto to bude v okolí novej stanice vyzerať pol roka, čiže zhruba do konca letných prázdnin. Ďalších šesť mesiacov budú cez Mlynské nivy jazdiť aspoň autobusy.

Investor HB Reavis chce kompletnou uzáverou urýchliť práce na prestavbe celých Mlynských nív. Aktuálne pod dôležitou bratislavskou tepnou stavia prvý podzemný kruhový objazd na Slovensku.


Prievoz
Dĺžka uzávery: 2 roky
Kompletná prestavba križovatky Prievoz znamená, že vodiči môžu očakávať dlhšie zápchy na najfrekventovanejších bratislavských cestách. Od 15. februára budú uzavreté niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Slovnaft a Prístavnú ulicu, čo bude mať podľa Matúša Valla veľmi negatívny dosah na dopravu v celej východnej časti Bratislavy. Najviac zaťažené budú od februára ulice Gagarinova a Landererova.

Situácia na križovatke Prievoz sa však bude pravidelne meniť. Stavebné práce má totiž koncesionár nového bratislavského obchvatu rozčlenené na šesť etáp. Výsledkom všetkých prác bude zbúranie komplikovaného rondelu pod Prístavným mostom, ktorý nahradí viacúrovňová križovatka.


infografika infografika HN



01 - Modified: 2024-03-11 10:59:31 - Feat.: - Title: Stavebníctvo sa utlmuje. Pomôcť by mohla štátna podpora renovácií budov, upozorňuje slovensko-česká asociácia 02 - Modified: 2024-03-01 09:09:19 - Feat.: - Title: Štrajk v Nemecku ochromil mestskú dopravu. V Sasku musia cestujúci počítať s výpadkom spojov do nedele ​ 03 - Modified: 2024-01-15 13:31:03 - Feat.: - Title: Kovové konštrukcie v komerčnej výstavbe 04 - Modified: 2024-01-11 13:17:27 - Feat.: - Title: Stavebný sektor čakajú výzvy. V novembri ho potiahla najmä výstavba infraštruktúry, tvrdia analytici 05 - Modified: 2024-01-10 17:12:50 - Feat.: - Title: Tragická nehoda v Bratislave: Zomrela dôchodkyňa, museli odkloniť MHD
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:20