Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
14.01.2022, 14:58

Reštaurácie priznávajú zdražovanie. A nebude jediné v tomto roku

Drahé potraviny aj energie sa v úvode roka premietli do zmeny cien v menu viacerých reštaurácií.

Reštaurácie priznávajú zdražovanie. A nebude jediné v tomto roku
Zdroj: Reuters

„Vážení stravníci, neradi, ale pritlačení okolnosťami, sme nútení zvýšiť ceny. Tie súčasné nám nepokrývajú rýchlo rastúce náklady. Pokiaľ chceme ďalej variť rovnako kvalitné jedlo, inú cestu nevidíme,“ ozrejmuje situáciu na sociálnej sieti bratislavská reštaurácia Svadby a Kari.

Priemerne ceny zvýšia o 10 až 15 percent, podľa nákladov na použité suroviny. Podnik s troma prevádzkami v hlavnom meste to odôvodnil stúpajúcimi cenami vstupov, v prípade elektriny o vyše 250 percent. K neľahkému rozhodnutiu prispela aj pandemická situácia a s ňou spojený lockdown.

Zdražujú po celom Slovensku

Zďaleka pritom nie sú jediným stravovacím zariadením, ktoré k zdražovaniu muselo pristúpiť. „Kvôli momentálnej situácii, keď sa ceny tovarov stále pohybujú, sme nútení aj my zvýšiť ceny,“ konštatuje podnik Rozmarín Café & Pub v Hornom Sŕní.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 78% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Do konca súťaže zostáva

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.