Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook

Mäso obsahujúce baktérie salmonely. Za posledný mesiac sa tento scenár opakoval pomerne často. Na problémové mäso poľského pôvodu však väčšinou upozorňovalo susedné Česko. Časť mäsa z problémovej šarže sa pritom dostala aj k nám.

Tentokrát sa však karta obrátila. Baktérie salmonely sa našli v chladenom kuracom mäse slovenského pôvodu a prostredníctvom Rýchleho výstražného systému pre potraviny RASFF na to upozornilo práve Poľsko.

Tu bolo mäso spracovávané a dovážali sme ho aj do Francúzska či Rumunska.

O reakciu sme požiadali aj šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozefa Bíreša.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 82% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.