A na záver druhé najväčšie mesto na Slovensku, ktoré tak nadchlo The Guardian. Podľa eho ponúka všetko od gotickej až po secesnú architektúru. Vďaka svojmu titulu Európskeho hlavného mesta kultúry v roku 2013 jeho často nekonvenčná kultúrna scéna aj naďalej prekvitá a jej nočný život je mladý a duchovný, vďaka veľkému študentskému obyvateľstvu a prílivu ľudí z blízkych miest a obcí hľadajúcich zábavu cez víkendy. Hlavné námestie má veľa farebných trojpodlažných budov, kaviarní alebo barov, ktoré prekypujú životom do neskorého leta. V pešej vzdialenosti sa nachádza spievajúca fontána, impozantná gotická katedrála sv. Alžbety a priľahlá Urbanova veža, ako aj stredoveká Miklušova väznica. Server odporúča prenajať si starú Škodu so sprievodcom a vydať sa ňou k bývalé pamiatkam komunistickej éry, ako napríklad továreň na magnezit. Milovníci kultúry môžu navštíviť aj galériu Mihal v hoteli Múza, ktorý má malú zbierku originálov Andyho Warhola.Pixabay
StoryEditor

Američania investujú na Slovensku. Do talentov pôjdu milióny dolárov

16.04.2019, 10:48
Autor:
tbatba
Spoločnosť GoHealth plánuje v priebehu nasledujúcich rokov na Slovensku investovať vyše 15 miliónov dolárov.

Americká spoločnosť GoHealth plánuje na Slovensku investovať 15 miliónov do technologických talentov. Okrem peňazí chce vytvoriť dve desiatky nových pracovných miest a otvoriť pobočku v Košiciach.

Len nedávno táto softvérová spoločnosť dokončila akvizíciu firmy Creatix vrátane jej 80 členného slovenského tímu. 

Tento krok prichádza po úspešnom štvorročnom partnerstve oboch spoločností. Creatix je vývojárska softvérová firma z Chicaga s pobočkou na Slovensku, kde pôsobí 80 zamestnancov. 

Do talentov pôjdu milióny dolárov

GoHealth plánuje v najbližších rokoch investovať viac ako 15 miliónov dolárov, aby rozšírila svoje aktivity v našom regióne a využila tak slovenské technologické talenty, píše sa v tlačovej správe.

“Slovensko je kľúčovým elementom rastu spoločnosti GoHealth, ktorá rozširuje svoju globálnu značku,” hovorí CEO spoločnosti David Jelinek. „S Creatix sme na Slovensku investovali od samého počiatku a plánujeme v tom pokračovať aj naďalej - už ako súčasť značky GoHealth,“ dodáva Jelinek.

Spoločnosť GoHealth vníma Slovensko ako špičku v oblasti vývoja softvéru. Prostredníctvom slovenského tímu z Creatix rozširuje svoju základňu vývojárov. Vďaka tomu dokáže držať krok s dopytom služieb v oblasti poskytovania cenovo dostupného zdravotného poistenia.   

Nové miesta a pobočka v Košiciach

Na Slovensku firma plánuje vytvoriť približne dvadsať nových pracovných miest. Okrem rozšírenia kancelárií v Bratislave chystá otvoriť pobočku aj v Košiciach.    

Creatix síce začína fungovať pod názvom GoHealth, bude však aj naďalej podporovať svoju nezávislú základňu startupových klientov počas prechodného obdobia.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 09:13:32 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sektor je paralyzovaný. Jediná cesta je prenášať problémy na dodávateľov alebo na banky 03 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 04 - Modified: 2024-04-15 18:12:06 - Feat.: - Title: Hľadá sa záujemca o 600 miliónov eur. V hre nie je dôležité kto ich chce, ale kto ich stihne minúť 05 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 10:06