StoryEditor

Penta predstavila nemocnicu novej generácie v Bratislave. Pozrite si vizualizácie

25.04.2019, 09:55
Finančná skupina plánuje otvoriť svoje ordinácie v januári 2022. Stáť bude 240 miliónov eur.

Na rozsiahlom stavenisku na okraji Bratislavy rastie najväčšia súkromná nemocnica na Slovensku. Nemocnica novej generácie z dielne finančnej skupiny Penta za 240 miliónov eur plánuje otvoriť svoje ordinácie v januári 2022.

"Keďže bola nemocničná sieť na Slovensku dlhodobo zanedbávaná, súkromné investície nad rámec dosiahnutého zisku sú z hľadiska jej reálneho zlepšenia nevyhnutnými," konštatuje Eduard Maták, partner Penta Investments.

Vyše 1200 zamestnancov

Zdravotnícke zariadenie bude obsahovať 14 operačných sál, urgentný príjem novej generácie, osem intímnych pôrodných izieb, robotickú prípravovňu liekov, zdravotnú starostlivosť organizovanú v multidisciplinárnych programoch, inovatívne procesy a moderné rádiodiagnostické vybavenie, jednolôžkový štandard pre pacienta či liečivé prostredie.
Zamestnať by sa v nej malo viac než 1200 ľudí, z toho bude približne 250 lekárov a 800 sestier a ošetrovateľov.

Ročne plánuje uskutočniť 35-tisíc hospitalizácií a 350-tisíc ambulantných vyšetrení.

Nemocnica pre všetkých

Tvorcovia projektu tvrdia, že nemocnica bude pripravená prevziať zodpovednosť aj za tých najnáročnejších pacientov z celého Slovenska. Poskytovať bude plánovanú i akútnu zdravotnú starostlivosť na najvyššej európskej úrovni, ktorá bude plne hradená z verejného zdravotného poistenia.

Generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia a siete polikliník ProCare Vladimír Dvorový tvrdí, že nemocnica na Boroch má ambíciu byť prvou voľbou pre obyvateľov spádovej oblasti a zároveň sa zameriavať i na náročné diagnózy, a to najmä z oblasti chirurgických a intervenčných výkonov zameraných na onkologické, neurovaskulárne, kardiovaskulárne a traumatologicko-ortopedické výkony, ktoré sa bežne na Slovensku nevykonávajú.

​Nosnú činnosť nemocnice bude tvoriť šesť hlavných klinických interdisciplinárnych programov, na ktorých sa budú podieľať odborníci viacerých špecializácií. Ročne plánuje uskutočniť 35-tisíc hospitalizácií a 350-tisíc ambulantných vyšetrení. Má mať päť podlaží.

"Vzhľadom na svoje zameranie a špecifické postavenie má záujem o najskúsenejších odborníkov v jednotlivých medicínskych špecializáciách, akých ponúka pracovný trh. Osobitnú kategóriu predstavujú slovenskí lekári a sestry pôsobiaci v zahraničí, ktorých chce pritiahnuť späť domov. Mnohí z nich sa začali zaujímať o novú nemocnicu skôr, ako sa odštartovala jej samotná výstavba," tvrdí Penta.

Najlepšie technológie

Podľa nej mzdové odmeňovanie pracovníkov novej nemocnice bude konkurencieschopné nielen z hľadiska celoslovenského priemeru, ale aj v rámci Bratislavy.

Penta tiež sľubuje, že v modernej nemocnici s liečivým prostredím nebudú chýbať najlepšie medicínske technológie, urgentný príjem novej generácie, oddelené logistické toky, tzv. plávajúce lôžka či špecifické vykurovanie. Pacient v priestoroch nebude blúdiť.

Nemocnica bude mať komplexný informačný systém podporujúci mobilné aplikácie pre personál aj pacientov, ktorý je vyvinutý špeciálne na jej potreby. Nebudú chýbať ani inteligentné výťahy alebo potrubná pošta s rýchlosťou päť metrov za sekundu.

Nemocnica bude klásť aj veľký dôraz na vzdelávanie a výcvik svojho zdravotníckeho personálu. Bude tiež pripravená stať sa výučbovou základňou na postgraduálne a doktorandské štúdium lekárov či pregraduálne štúdium.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 07:01