TASR
StoryEditor

Kamenický odmietol špekulácie, že sa Makó stane novým šéfom daniarov

07.05.2019, 07:50
Autor:
chocho
Makóovo meno sa v médiách objavilo na jeseň 2018, keď podal na poslanca SaS Jozefa Rajtára trestné oznámenie.

Novým šéfom Finančnej správy sa môže stať Ľudovít Makó, ktorý v súčasnosti vedie Kriminálny úrad Finančnej správy. Na základe vlastných informácií o tom píšu portály aktuality.sk a topky.sk.

Makó by v čele daniarov vystriedal doterajšiu prezidentku Lenku Wittenbergerovú, ktorá do funkcie nastúpila minulý rok. Tá na poste nahradila Františka Imreczeho, ktorý skončil k 1. októbru 2018.

Informácie o novej funkcii Makó pre aktuality.sk odmietol komentovať. Podobne reagovala aj hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová, ktorá skonštatovala, že o personálnych záležitostiach vo vedení daniarov rozhoduje minister financií. Tým sa dnes stal Ladislav Kamenický zo Smeru, ktorého vymenoval prezident Andrej Kiska.

Kamenický to poprel

Po akte menovania sa Kamenický vyjadril aj k špekuláciám okolo Makóa, ktoré poprel. "Neviem o tom, že by pán Makó bol vymenovaný mojím predchodcom za prezidenta Finančnej správy. Ja som o takomto mene nikdy neuvažoval a ani neuvažujem," povedal.

Kamenicný už skôr v rozhovore pre HN uviedol, že sa s Wittenbergerovou v najbližšom období stretne a porozpráva sa s ňou o jej predstavách ďalšieho riadenia Finančnej správy a predstaví jej svoje očakávania. 

Premiér Peter Pellegrini, ktorý rezort dočasne vedie, včera povedal, že ide "na ministerstvo financií ešte povybavovať nejakú poštu a ak nájdem voľnú stoličku u prezidenta Finančnej správy, tak sa tým budem, samozrejme, zaoberať. Zatiaľ neviem, či je stolička finančnej prezidentky alebo prezidenta voľná.“  

Trestné oznámenie na Rajtára

Makóovo meno sa v médiách objavilo na jeseň 2018, keď podal na poslanca SaS Jozefa Rajtára trestné oznámenie. Dôvodom bolo, že Rajtár spolu s bývalým námestníkom generálneho riaditeľa Colnej správy Petrom Cvikom obvinili Makóa, že jeho úrad prehliada podvody s investičným zlatom.

Rajtár adresoval vtedajšiemu ministrovi financií Petrovi Kažimírovi výzvu, aby Makóa, ktorého SaS spája s bödörovcami, odvolal.

Makó však všetky obvinenia odmieta. "Vyfabulované tvrdenia, ktoré sa absolútne nezakladajú na pravde, mi nedávajú inú možnosť, ako sa brániť súdnou cestou," reagoval ešte vlani Makó.

01 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol 02 - Modified: 2024-04-19 13:00:51 - Feat.: - Title: Batohy, súpravy, detektory. Finančná správa získala od USA techniku na odhaľovanie rádioaktívnych materiálov 03 - Modified: 2024-04-18 17:35:42 - Feat.: - Title: Splnomocnenec vlády si posvietil na odberové miesta. Finančná správa preverí ako zárabali počas pandémie 04 - Modified: 2024-04-09 13:20:06 - Feat.: - Title: O sťažnosti v prípade obvinenia Makóa zatiaľ nerozhodli 05 - Modified: 2024-03-22 14:00:24 - Feat.: - Title: Finančná správa predĺži úradné hodiny call centra pre podávanie daňových priznaní
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 17:53