Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
22.07.2019, 00:00

Veľa mäsa sa k nám iba dováža a porciuje

Alexandra Krajčíová Orčíková, konateľka kafilérie v Mojšovej Lúčke, vysvetľuje, prečo musela ich firma tento rok zvýšiť ceny o tretinu.

Veľa mäsa sa k nám iba dováža a porciuje
Zdroj: ilustračná snímka TASR/AP

Vaša kafiléria je v súčasnosti jediná na Slovensku. Do akej miery sú vyťažené jej kapacity?
Naše kafilériové zariadenie je momentálne vyťažené zhruba na 80 až 90 percent s tým, že v Mojšovej Lúčke sa nachádzajú dve spracovateľské linky.

Čím si možno vysvetliť, že napriek vášmu monopolu nie je kafiléria využitá na sto percent?
Je pravda, že kategórie jeden a dva sa spracovávajú iba u nás. Vedľajšie živočíšne produkty kategórie tri sa však ešte spracovávajú podobnou metódou sterilizácie v inom zariadení na južnom Slovensku. Materiál kategórie tri sa dá ďalej likvidovať aj v bioplynkách a sú

Nedozvedeli ste sa všetko?

Predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov a získajte neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu s ktorým vám nič neunikne.

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.