Zákazníci Potravín Kačka sa sťažujú na nedostatok tovaru, zamestnanci zase na neskoré výplaty.POTRAVINY KAČKA
StoryEditor

Predstavenstvo Potravín Kačka podalo návrh na konkurz

30.08.2019, 18:42
Autor:
mahomahoTASRTASR
Firma tvrdí, že do rozhodnutia súdu o vyhlásení konkurzu má záujem pokračovať v štandardnej prevádzkovej činnosti.

Predstavenstvo spoločnosti Potraviny Kačka podalo v piatok 30. augusta návrh na konkurz. Médiá o tom informoval jej generálny riaditeľ Wieslaw Chlebuš.

Predstavenstvo pristúpilo k tomuto kroku, pretože spoločnosť Potraviny Kačka (CBA Slovakia) podľa zákona spĺňa podmienky na vyhlásenie konkurzu, a najmä vzhľadom na významné obmedzenie disponovania s účtami spoločnosti bankou.

"Do rozhodnutia súdu o vyhlásení konkurzu má spoločnosť Potraviny Kačka záujem pokračovať v štandardnej prevádzkovej činnosti a mať predajne otvorené čo najdlhšie," konštatoval Chlebuš.

HN o problémoch reťazca informovali v polovici augusta. Potvrdili nám ich viacerí významní dodávatelia či zamestnanci.

Dostávali sme interný e-mail, že budú meškať mzdy. Myslím, že sme ho dostali už štvrtý alebo piaty mesiac za sebou,“ hovorí o situácii vedúci jednej z prevádzok v Banskobystrickom kraji. Ten nechcel byť menovaný.

Maloobchodná sieť sa obhajovala tým, že v posledných 18 mesiacoch bola nútená investovať nemalé financie do modernizácie a rebrandingu, čo malo negatívny dosah na jej hospodárenie.

Vlani reťazec skončil v strate takmer päť miliónov eur.

Týždenník Trend v auguste uverejnil vyjadrenie generálneho riaditeľa Chlebuša, že ekonomická situácia siete je zložitá, prebiehajú rokovania s financujúcou bankou a hľadanie nového investora a najvyššou prioritou je zachovanie pracovných miest.

O tom, že poľská Enterprise Investors (EI) nezvláda postaviť sieť potravín na nohy sa hovorilo už dlhšie.

"Najstaršia stredoeurópska private equity spoločnosť EI prevzala CBA od Mariána Šufliarskeho začiatkom minulého roka a začala s veľkým rebrandingom na „najuletenejšie“ potraviny Kačka. Počiatočná finančná injekcia mala byť 16 miliónov eur," napísal týždenník.

Cieľom bolo vytvoriť silného hráča v menších mestách a väčších dedinách s menším rozsahom sortimentu orientovaným na každodenné nákupy. Potraviny Kačka vlani zvýšili tržby o viac ako 10 percent na 151 miliónov eur. "Spoločnosť zostala v červených číslach, strata za rok 2018 presiahla 4,7 milióna eur," konštatuje týždenník.

01 - Modified: 2024-04-12 14:19:49 - Feat.: - Title: Nemci prišli za lacnou silou a obsadili slovenskú ikonu socializmu. Teraz sa sami posielajú do konkurzu 02 - Modified: 2024-03-22 17:00:00 - Feat.: - Title: Konkurzy stúpli na Slovensku na historické maximum. Najväčší úpadca v pyramídovej schéme utopil 50 miliónov 03 - Modified: 2024-03-10 12:12:25 - Feat.: - Title: Na Slovensku hrozí firmám zvýšené riziko konkurzov. Minulý rok zasiahnuté podniky zamestnávali 1600 ľudí 04 - Modified: 2024-02-23 14:15:21 - Feat.: - Title: Mali konečne opraviť hlavnú stanicu, no skončili v dlhoch 05 - Modified: 2024-01-19 13:56:06 - Feat.: - Title: Trenčianska strojárska spoločnosť podala návrh na vyhlásenie konkurzu, má hromadne prepúšťať
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 15:52