StoryEditor

Doprava v Bratislave sa zmení. Budeme rušiť parkovacie miesta, avizuje viceprimátorka

09.09.2019, 00:00
Viceprimátorka Tatiana Kratochvílová tvrdí, že železničná doprava by mala byť jedným zo spôsobov prepravy po hlavnom meste.

Aký máte pocit z Filiálky? Ľudia tu bývajú v bytovkách a chodia von so psami popri zanedbanej budove, ktorá je popísaná grafitmi a je tu veľa smetí.
Je škoda, že takéto vzácne územie v blízkosti centra mesta nie je využité inak, že nemá inú funkciu. A v druhom rade, áno, priťahuje to aj také činnosti, ktoré nie sú príjemné pre obyvateľov v okolí. V každom prípade si toto miesto zaslúži väčšiu pozornosť.

Ľudia, ktorí tu bývajú, sa sťažujú, že sa v okolí Filiálky združujú asociáli. Má mesto informácie o tom, že by tu bola zvýšená kriminalita?
Neregistrujem takéto podnety, možno moji kolegovia áno. Mojou úlohou je zaoberať sa tým, ako toto územie môže vyzerať, keď skutočne dostane nejakú pozornosť.

Železnice si dali vypracovať štúdiu realizovateľnosti železničného uzla v Bratislave. Jeden z variantov hovorí o tom, že by sa Filiálka mala stať jedným z dôležitých uzlov. Ku ktorej možnosti sa prikláňa magistrát?
Magistrát bol súčasťou celého tímu, riadiaceho výboru, ktorý riešil štúdiu dopravného uzla v Bratislave. Tá sa zaoberá dopravou na území mesta komplexne. To znamená, že rieši nielen územie Filiálky, ale aj všetky ostatné problémy, ktoré železničná doprava alebo doprava v meste komplexne potrebuje. Takže sa zaoberá aj tým, čo ďalej s hlavnou stanicou, ako skapacitniť železničné trate, ako zahustiť zastávky, respektíve vybudovať nové. Štúdia je komplexná a Filiálka je len jednou časťou.


Rieši teda to, ako využiť všetky železničné trate, ktoré vedú cez mesto.
Áno, pretože Bratislava má približne 80 kilometrov trás na území mesta a my si myslíme, že železničná doprava má veľký potenciál na to, aby sa začlenila do riešenia dopravy v Bratislave. Táto št...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:26