StoryEditor

Organizujeme teambuildingy s hlbším zmyslom, kde kolegovia spolu niečo zažijú, hovoria majitelia agentúry Teamspirit

18.09.2019, 08:55
Súrodenci Katarína a Ondrej Michalíkovci spolu založili a vedú spoločnosť Teamspirit, ktorá sa špecializuje na organizovanie tímových aktivít.

Pozná to snáď už každá väčšia či menšia firma. Zamestnanci chcú nielen pracovať, ale sa aj vzájomne spoznávať, zabávať sa a odreagovať. A preto pre nich firmy organizujú rôzne teambuildingové aktivity. 

Katarína a Ondrej Michalíkovci im v tom chcú pomôcť, a preto založili agentúru Teamspirit. „V roku 2016 sme obidvaja premýšľali, ako posunieme naše kariéry," začína rozprávať o štarte ich spoločnej firmy Ondrej Michalík. 

„Dlhé roky sme robili podujatia pre firmy. Ja som organizovala eventy s veľkými rozpočtami, Ondrej robil veľa malých teambuildingov, ktoré však väčšinou nemali jasný cieľ. Obaja sme chceli robiť zmysluplné teambuildingy založené na zážitkoch, lebo veríme, že zážitky zbližujú. Najradšej pracujeme s firmami od 20 do 80 zamestnancov, kde sa ľudia osobne poznajú," pridáva sa Katarína. 

Od začiatku v tom mali jasno, chceli organizovať programy, kde sa ľudia aktívne zapoja a nie sú iba divákmi.

„U nás nájdete kopu inšpirácií rovno na webe aj s cenou. Stačí nás kontaktovať a doladíme vám ich na mieru. Plánujeme programy, ktoré majú logickú nadväznosť.

Teamspirit

Napríklad doobeda plníme športové a logické úlohy zamerané na spoluprácu v menších tímoch. Popoludní celá firma maľuje spoločný obrovský obraz alebo stavia most. Tak sa spoznajú a porozprávajú ľudia zo všetkých oddelení a vytvoria spolu niečo hmatateľné. Tieto výtvory si spravidla berú domov alebo do kancelárií."

Obidvaja milujú šport

Obidvaja sú pritom vášniví športovci. Ako malí súťažili v cyklotriale, rodičia ich brali na vodácke dovolenky. „Máme radi adrenalín, ale našim klientom ho dávkujeme kontrolovane. Majú síce subjektívny pocit nebezpečenstva, no objektívne, je iba minimálne," hovorí Katarína.

Ako sa to dá dosiahnuť? Podľa Ondreja je za tým poctivá príprava a vybavenie. „Napríklad, keď kajakujeme na Dunaji, používame stabilné morské kajaky, ktoré dobre držia smer. K tomu máme vesty vhodné aj na divokú vodu a, samozrejme, vyškoleného inštruktora."

Bezpečnosť je prvoradá

Ak počas teambuildingu prepukne napätie, treba ju riešiť už na brehu, nie vo vode. A samozrejme, občas sa stane, že sa niekto zľakne. „No my s napätím vieme pracovať, netreba sa ho báť. Iba pod tlakom vznikajú diamanty."

Teamspirit

​Aj keď obidvaja milujú adrenalín, pri organizácii športových aktivít sú opatrní. „Ak by to mohlo ohroziť život alebo zdravie, obidvaja máme právo veta. No vždy si určíme šéfa projektu, ktorý je zaň zodpovedný," zdôrazňujú majitelia Teamspiritu. 

Rozhodujú sa však spoločne a neustále vymýšľajú nové aktivity, ktoré zaujmú ich klientov. Okrem teambuildingov sa venujú v rámci Vodáckeho klubu Dunajčík škole kajaku, vďaka ktorej sa na vodu dostali stovky nových ľudí. 

Vzdelávanie 

Napriek množstvu skúseností sa stále snažia zlepšovať. „Oddychujem pri rovnakých aktivitách, ktoré riešim aj v práci. Ale s ľuďmi, ktorí sú v nich lepší ako ja, pretože vtedy viem, že nie som za nich zodpovedná. Najradšej, ak sa od nich môžem veľa naučiť." prezradila Katarína. 

Jej brat Ondrej je na tom podobne. Raftuje, kajakuje, skáče z mosta i komína v Pezinku a snaží sa zvyšovať si kvalifikáciu. „Napríklad na jar sme si urobili medzinárodnú licenciu inštruktora kajakovania na mori cez American Canoe Association."

Teamspirit

Kto je za spoločnosťou Teamspirit: 

Ondrej Michalík
Začínal v Action Lande. V roku 2016 spolu so sestrou založil a vedie spoločnosť Teamspirit, ktorá sa špecializuje na tímovú spoluprácu a vzdelávanie cez zážitky.

Katarína Michalíková
Vyštudovala cestovný ruch na Ekonomickej univerzite. Pôsobila v agentúre CREATIVE PRO. V Teamspirite má na starosti programy pre školy a tvorivé teambuildingy.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 07:42