StoryEditor

Aquaparky lákajú na nové atrakcie

09.07.2007, 17:36
Na dovolenkárov čakajú slovenské aquaparky a kúpaliská nielen nezmenenými cenami, ale aj novými atrakciami. Vodný svet Aquapark v Senci na Slnečných jazerách tento rok zväčšoval svoj areál. Pre návštevníkov má pripravených desať nových tobogánov.

Ďalšou atrakciou je aj dvanásťmetrová toboganová veža, ale aj šmýkačky a lievik space hole. Okrem nových toboganov a bazénov je najväčší záujem o masáže, perličkový kúpeľ, parnú alebo fínsku saunu. Cena vstupenky sa od prvého júla do konca augusta zvyšovala. Za celodenný pobyt zaplatí dospelá osoba 600 korún. Pre deti sa cena nemenila, ostáva na úrovni 350 korún.

Tatralandia v Liptovskom Mikuláši podľa Kataríny Šarafínovej z oddelenia marketingu, zaznamenala v porovnaní s minulým rokom nárast návštevnosti. Najväčšou atrakciou aquaparku je tropický wellness - Ostrov pirátov z Karibiku. Mnoho domácich kúpalísk stavilo na nové tobogány. Podľa Kataríny Šarafínovej, "s ponukou toboganových dráh, je Tatralandia ďaleko pred konkurenčnými zariadeniami. Návštevníkov okrem toho čakajú aj suché atrakcie,v podobe 23 toboganových dráh, trampolín a labyrintov," dodala Šarafínová.

Novinkou sú aj dve šmýkačky so spúšťaním na raftoch. Pri viacdňovom pobyte sa môžu návštevníci ubytovať v 150 bungalovov a apartmánoch s kapacitou 700 lôžok. Tento rok sa v Tatralandii postavila nová budova s bazénom pre deti aj pre dospelých. Katarína Šarafínová dodáva, že "napriek zvýšenej atraktívnosti areálu Tatralandie ostávajú ceny vstupeniek nezmenené".Dospelý zaplatí za celodennú vstupenku 490 korún. Detská vstupenka vás vyjde na 290 až 390 korún.

Minimálne zvýšenie cien zaznamenalo termálne kúpalisko v Bešeňovej "Vlani sme otvárali nový areál, vtedy sme výraznejšie zvýšili ceny. Tento rok bolo preto len minimálne zdraženie asi o desať percent.", povedal hovorca kúpaliska Miroslav Parobek. "Napriek tomu sa v tomto roku zvýšila návštevnosť asi o 30 percent," dodal hovorca.

Najlacnejšia denná vstupenka vás tu vyjde na 390 korún, u detí je to o stovku menej. Deti do štyroch rokov majú vstup zadarmo, deti do 14 rokov a dôchodcovia zaplatia 290 korún. Okrem piatich nových toboganov a šmýkačiek je novinkou aj kamienková pláž s oddelením pre nudistov. Najväčší záujem je o bazény. Vybrať si môžete z deviatich vonkajších a štyroch vnútorných bazénov. V nich je priezračná voda s teplotou až do 40 stupňov.

Podľa Parobeka je európskou raritou aj vyhrievané kreslo s 24 karátovým zlatom. Kúpalisko ponúka aj relaxačné centrum, sauny, alebo hydromasáž. Ak sa rozhodnete stráviť v Bešeňovej viac dní, kúpalisko poskytuje aj ubytovanie a stravu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 06:27