StoryEditor

Slovenský developer expanduje v Londýne. Získal budovu v lukratívnej lokalite

25.10.2019, 10:38
Autor:
klkl
Ide o druhý realitný projekt spoločnosti MiddleCap v Londýne.

Finančná skupina MiddleCap, v ktorej majú podiel aj Výbohovci, získala do svojho portfólia nehnuteľností administratívnu budovu v lukratívnej časti Londýna. 

Budova Seal House sa nachádza na brehu Temže v blízkosti slávneho London Bridge. Ako uvádza spoločnosť v tlačovej správe, budova prinesie 13-tisíc metrov štvorcových komerčných plôch. Je to druhý projekt spoločnosťi v Londýne. 

DBOX and Eric Parry Architects

„Touto akvizíciou projektu, ktorý nebol aktívne na trhu, sa potvrdila vynikajúca reputácia londýnskeho MiddleCap tímu a jeho schopnosť úspešne sprocesovať a uzavrieť transakciu v extrémne krátkom čase. Projekt Seal House je ideálna investícia na zúročenie našich skúseností s realizáciou projektov citlivých na architektonický detail a ich začlenenie do okolitého prostredia,“ povedal Tomáš Jurdák, partner MiddleCap Real Estate.

Seal House bol postavený v roku 1978, na jeho rekonštrukcii sa podieľa architektonický ateliér Eric Parry Architects. Jeho umiestnenie ponúka výhľady na viaceré dominanty Londýna.

Okrem tejto budovy pracuje MiddleCap v Londýne aj na administratívnej budove Southworks, ktorá má byť dokončená koncom budúceho roka. Ponúkne 7-tisíc metrov štvrcových prenajímateľnej plochy. 

Okrem MiddleCapu sú v Londýne aktívni aj poprední slovenskí developeri. HB Reavis má v metropole Veľkej Británie rozostavaných niekoľko projektov, v tomto roku tu svoj prvý projekt spustil aj J&T Real Estate. 

Spoločnosť MidleCap sa minulý rok spojila s realitným holdingom Mayfair Assets Ltd., ktorý vlastní Miroslav Výboh. Vznikol tým holding MiddleCap Group, ktorý je investičným holdingom so sídlom v Luxemburgu. 

O Výbohovi sa v minulosti viackrát hovorilo v súvislosti s najsilnejšou vládnou stranou Smer. Výboh zvykne byť označovaný za jedného zo skrytých sponzorov Smeru a blízky priateľ Roberta Fica. 

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:59 - Feat.: - Title: Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone, zranilo sa päť ľudí 02 - Modified: 2024-04-24 08:00:00 - Feat.: - Title: Skladba z nového albumu Taylor Swift spôsobila ošiaľ. Objavil sa v nej názov londýnskeho baru, teraz praská vo švíkoch 03 - Modified: 2024-04-19 12:45:24 - Feat.: - Title: Slovákom rastú zisky z realít. No po kríze vymenili reálny biznis s bytmi za virtuálny 04 - Modified: 2024-04-09 13:20:31 - Feat.: - Title: Čas na kúpu nehnuteľnosti? 05 - Modified: 2024-04-07 10:30:00 - Feat.: - Title: Kde v Európe sa oplatí kúpiť dom? V niektorých krajinách ceny nehnuteľností klesli, prekvapivo je medzi nimi aj Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 18:08