Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
09.12.2019, 00:00

Firmy tápu, ako zverejniť pôvod mäsa

Reštauráciám pribudne už tento víkend nová povinnosť. Zákazníci budú musieť vedieť, z ktorej krajiny je mäso, ktoré dostanú na tanier.

Firmy tápu, ako zverejniť pôvod mäsa
Zdroj: Dreamstime.com

Poľské mäso z chorých kráv, baktérie salmonely či E. coli alebo africký mor ošípaných. Tieto kauzy majú na svedomí, že zákazníci sú opatrnejší nielen pri nákupe mäsa v obchodoch, ale aj pri jeho objednávaní v reštauráciách. „Hostia sa nás ironicky pýtali, či sa problém týka aj našich jedál,“ hovorí Andrej

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 83% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.