Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
10.12.2019, 00:00

Ceny bravčového lámu historické maximá

Mor ošípaných stále významne vplýva na globálny trh s bravčovinou, pričom rast cien podporia aj blížiace sa koncoročné sviatky.

Ceny bravčového lámu historické maximá
Zdroj: Dreamstime.com

Čakajú nás rekordne drahé vianočné rezne. V októbri narástli ceny bravčového mäsa na našich pultoch medziročne priemerne o 21 percent. Krkovička zdražela dokonca o viac ako tretinu.

„Rastúce ceny bravčových polovíc ako základnej výrobnej suroviny majú zásadný vplyv na cenotvorbu výsekového mäsa i mäsových výrobkov,“ vysvetľuje Eva Forrai, riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Tento článok je exkluzívnym obsahom Hospodárskych novín. Pokiaľ chcete získať neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu hnonline.sk, predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.