StoryEditor

Minister Érsek pre HN: Rozostaval som túto republiku

21.01.2020, 19:00
Strihať pásky môžete, keď máte pripravené diaľnice, ale ja som našiel prázdny stôl, povedal pre HN minister dopravy Árpád Érsek.

Blížia sa voľby, vy na svojom poste skončíte. Celkovo sa od roku 1991 na Slovensku vo funkcii ministra dopravy vystriedalo 14 ministrov. Ako by ste sám seba ohodnotili?
Dobrá otázka, len ja by som sa nechcel hodnotiť sám. Bol som ministrom tri a pol roka, nie som vo funkcii od začiatku a za ten čas som nebol na dovolenke. Chýbal som v práci možno dva dni, keď som mal zdravotné problémy. Robil som, čo som mohol, či sa to niekomu páči, alebo nie. Sľúbil som, že rozostaviam túto republiku, a to sa stalo. A som rád, že aj ľudia to tak vnímajú. Bohužiaľ, zdedil som aj niektoré projekty, ktoré som musel uviesť na správnu mieru. Nesľubujem ľudom, to je najjednoduchšie, ale dobehne vás to. Moje odpovede sú veľmi krátke – dá sa alebo sa nedá.

Nemrzí vás, že v roku 2019 sa po dvoch rokoch otvoril prvý a jediný úsek diaľnice? Ministri dopravy asi radi strihajú pásky, no vám sa to až tak nedarilo.
Môžete strihať len vtedy, keď máte pripravené diaľnice. Ja som našiel prázdny stôl. Za štyri roky nepostavíte diaľnicu. Vždy je to tak, že niekto začne stavať a niekto tú pásku strihá. Ja som nemal tú možnosť, len na úseku Budimír – Bidovce. Ale musím povedať, že ten som ja začal aj ukončil, takže z toho mám dobrý pocit. Aj dodávatelia a stavitelia dodržali termíny, nemali sme tam problémy. Pri niektorých diaľniciach sa to však povedať nedá, naťahuje sa to obštrukciami, niektoré dodávateľské firmy nie sú dobré. Z tejto stavby mám však dobrý pocit. Netlačím to smerom k voľbám, no budúci rok bude možné odovzdať 27 kilometrov R7 a otvoríme aj privádzač Lietavská Lúčka. Môžem tak povedať, že za rok sme spustili 50 kilometrov diaľnic do užívania.

...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 07:19