Suntel CZ
StoryEditor

Skupina Suntel Group posilňuje na slovenskom trhu

23.01.2020, 10:46
Autor:
redred
Skupina aktuálne pôsobí v šiestich štátoch, a to vo Švajčiarsku, Nemecku, Rakúsku, Českej republike, Slovensku a Holandsku.

Skupina Suntel Group, ktorá patrí medzi najdynamickejšie rastúce spoločnosti realizujúce výstavbu, údržbu a servis telekomunikačných sietí v Európe, pokračuje vo výraznom posilňovaní svojej pozície na európskom trhu. Aktuálne sa dohodla na kúpe spoločnosti Lukromtel.

Lukromtel na Slovensku pôsobí od roku 2002 a špecializuje sa na inštalácie telekomunikačných zariadení v oblasti mobilných sietí, dátových zariadení a optickej infraštruktúry.

“Akvizíciou spoločnosti Lukromtel rozširujeme a posilňujeme naše kapacity výstavby a prevádzky sietí na slovenskom trhu. Verím, že skúsenosti spoločnosti, ktorá realizovala výstavbu sietí na Slovensku 17 rokov pre všetkých operátorov mobilných a pevných sietí a desiatky významných klientov ako v telekomunikačnej oblasti, tak aj mimo nej, sú dobrou správou pre našich existujúcich aj potenciálnych klientov. Naviac spoločnosť disponuje vlastnou kovovýrobou, čo umožní ešte efektívnejšie a flexibilnejšie reagovať na požiadavky klientov,“ hovorí Jan Žďárský, generálny riaditeľ spoločnosti Suntel Group, ktorý zároveň dodáva, že spoločnosť bude naďalej pôsobiť pod značkou Lukromtel ako člen skupiny Suntel Group.

Skupina Suntel Group začala aktívne pôsobiť na Slovensku už v roku 2007 prostredníctvom dcérskej spoločnosti Suntel Slovensko. V júni roku 2019 následne získala spoločnosť FibreNet, ktorá disponuje vlastnou vysokorýchlostnou optickou sieťou pre prenos dát cez a aj na území Slovenska a je napojená na paneurópsku trasu Západná Európa – Ukrajina- Rusko – Čína.

Suntel Group už viac ako 20 rokov poskytuje komplexné služby v oblasti mobilnej aj fixnej telekomunikačnej infraštruktúry vrátane implementácie sofistikovaných riešení, ako sú cloudové technológie a IoT.

Skupina aktuálne pôsobí v šiestich štátoch, a to vo Švajčiarsku, Nemecku, Rakúsku, Českej republike, Slovensku a Holandsku. Vo všetkých týchto krajinách dlhodobo spolupracuje s najvýznamnejšími telekomunikačnými operátormi. Skupina Suntel Group v súčasnej dobe zamestnáva viac ako 500 zamestnancov. Tržby za tento rok prekročí 51 miliónov eur.

DRFG je česká investičná skupina založená v roku 2011. Medzi hlavné oblasti záujmu patria investície do nehnuteľností, telekomunikácií a finančných služieb. V roku 2018 prekročila hodnota aktív 275 miliónov eur a konsolidované tržby boli takmer 160 miliónov eur.

DRFG pôsobí v niekoľkých európskych štátoch, medzi nimi napríklad vo Švajčiarsku, Nemecku nebo napríklad v Poľsku. 

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 08:45