Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
10.02.2020, 00:00

V gastrobiznise vyleteli nahor tržby aj ceny

Zákazníci minuli za ubytovanie a stravovanie v uplynulom roku viac peňazí. Dôvodom boli aj rekreačné poukazy.

V gastrobiznise vyleteli nahor tržby aj ceny
Zdroj: Dreamstime

Zvyšovanie atraktivity Slovenska ako destinácie, rast počtu prenocovaní domácich aj zahraničných turistov a v neposlednom rade rekreačné poukazy z dielne šéfa parlamentu Andreja Danka. To sú hlavné faktory, ktoré sa vlani podpísali pod dynamický rast tržieb domácich hotelov a reštaurácií. Údaje Štatistického úradu ukázali, že stravovacie zariadenia si medziročne polepšili o 22,7 percenta, ubytovacie o 16,9 percenta.


„Nárast hlásia ubytovacie zariadenia vo všetkých krajoch. V niektorých je vyšší, predovšetkým v krajoch, kde sa nachádzajú tradičné ciele domácich a zahraničných dovolenkárov,“ uviedol Marek Harbuľák, generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurá

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.