TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Sulík predstaví prvý balík 50 opatrení pre podnikateľov v čo najkratšom čase

26.03.2020, 16:56
Autor:
TASRTASR
Šéf rezortu hospodárstva uviedol, že na zmiernenie koronakrízy sa v čo najväčšej možnej miere použijú prostriedky z eurofondov.

Ministerstvo hospodárstva predstaví podnikateľom prvý balík približne 50 opatrení "v čo najkratšom čase".

Následne o nich rozhodne vláda a časť bude musieť schvaľovať parlament. Informoval o tom odbor komunikácie rezortu hospodárstva po štvrtkovom rokovaní ministra Richarda Sulíka so zástupcami zamestnávateľov a priemyselných komôr.

Na rokovaní sa zúčastnil aj minister financií Eduard Heger.

Minister hospodárstva rokoval so zástupcami najväčších zamestnávateľských zväzov a priemyselných komôr o aktuálnej situácii spôsobenej šírením nového koronavírusu a pripravovaných opatreniach na zmiernenie dosahov na podnikateľský sektor.

Uvedomujú si zložitosť situácie

Sulík ubezpečil zástupcov zväzov a komôr, že rezort si uvedomuje zložitosť situácie, v ktorej sa pre koronakrízu ocitli. "Prvý balík približne 50 opatrení bude predstavený v čo najkratšom čase. Následne o nich rozhodne vláda a časť bude musieť schvaľovať parlament," priblížil Sulík.

Cieľom navrhovaných zmien je podľa rezortu hospodárstva pomoc firmám a podnikateľom s cash-flow a udržaním zamestnanosti.

Ide o opatrenia, ktoré znížia prevádzkové náklady, pomôžu pri vykrývaní strát, natiahnutí rôznych povinností v čase, a týkať by sa mali aj náhrady škôd. Opatrenia sa budú ďalej dopĺňať v závislosti od vývoja situácie.

Prostriedky z eurofondov

Šéf rezortu hospodárstva zároveň uviedol, že na zmiernenie koronakrízy sa v čo najväčšej možnej miere použijú prostriedky z eurofondov.

Zároveň však zdôraznil, že opatrenia sa budú prijímať na úrovni jednotlivých členských štátov. "Každá členská krajina vie prijať rýchlejšie a lepšie cielené opatrenia, ako by to bolo z úrovne Únie," dodal Sulík.

Na rokovaní na pôde ministerstva hospodárstva sa zúčastnili napríklad zástupcovia Republikovej únie zamestnávateľov, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení, Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, Asociácie priemyselných zväzov, Klubu 500 či Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek 05 - Modified: 2024-03-19 19:43:29 - Feat.: - Title: Nový šéf SaS Gröhling: Absolútne sa neobávam práva veta, ktoré Sulík získal. Mojou hlavnou témou bude sloboda
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 21:07