Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
29.04.2020, 00:00

Reštaurácie sa prepadli o 80 percent. ,,Okienka“ ich nespasili

Tržby reštaurácií pri výdaji a rozvoze sú o dve tretiny nižšie ako pri štandardnej prevádzke.

Minulý týždeň sa rozbehla prvá fáza zmierňovania reštrikcií. Premiér Igor Matovič ohlásil otváranie menších obchodov či gastroprevádzok mimo nákupných centier. Môžu predávať „cez okienko“ alebo rozvážať výrobky. Tieto služby však fungovali už od začiatku pandémie. Čo sa teda zmenilo? Prakticky nič. „Ja som si nevšimol rozdiel medzi tým, čo bolo predtým a teraz,“ povedal pre HN majiteľ reštauračnej siete Medusa Peter Štecko.


(Ne)otvorené reštaurácie
Fungovanie len prostredníctvom výdaja jedla či nápo

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.