Mnohé prevádzky sa rozhodli neotvoriť. Dôvodom je prísne nariadenie, podľa ktorého musia vyčleniť 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.TASR
StoryEditorRadosť z uvoľňovania vystriedalo zúfalstvo. Pokuty pre reštaurácie aj za to, čo nespravili?
Príliš prísne pravidlá robia z odomknutých reštaurácií Pyrrhovo víťazstvo.
Radosť prevádzkarov z ďalšej fázy otvárania netrvala dlho. Stačil jeden pohľad na zverejnené pravidlá, ktoré museli pri obsluhovaní v interiéri dodržiavať, a bolo im jasné, že sa k bežnému fungovaniu ani nepriblížia. Kľúčovým problémom je pravidlo 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.
Ak chce dnes reštaurácia ponúknuť zákazníkom stoly pre dve osoby, musí si pre ne vyhradiť priestor vo veľkosti päť krát šesť metrov.
Ak by prevádzku navštívila napríklad rodina s troma deťmi, ako to hlavný hygienik Ján Mikas zamýšľal, niektoré menšie reštaurácie či bistrá by im museli vyhradiť celý priestor. „Tento limit prak...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-18 09:00:43 - Feat.: - Title: Bageta či bolonské špagety. Zoznám sa s ostro stráženými potravinami, kvôli ktorým sú niektoré krajiny ochotné sa súdiť
02 - Modified: 2024-03-15 11:00:00 - Feat.: - Title: Brunch je v Bratislave čoraz populárnejší. ZOZNAM našich obľúbených podnikov, kde ťa čaká z neskorých raňajok gastrozážitok
03 - Modified: 2024-03-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Týchto sedem každodenných vecí brzdí vaše chudnutie
04 - Modified: 2024-03-12 15:15:30 - Feat.: - Title: Nielen mrazená pizza, rizikom sú aj vegánske náhrady. Štúdia odmietla vysoko spracované potraviny
05 - Modified: 2024-03-06 18:21:16 - Feat.: - Title: Objednávka aj za 500 eur. Slováci míňajú na donášky jedla, jedna z platforiem hlási nárast dopytu o 60 percent