Mnohé prevádzky sa rozhodli neotvoriť. Dôvodom je prísne nariadenie, podľa ktorého musia vyčleniť 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.TASR
StoryEditor

Radosť z uvoľňovania vystriedalo zúfalstvo. Pokuty pre reštaurácie aj za to, čo nespravili?

26.05.2020, 00:00
Príliš prísne pravidlá robia z odomknutých reštaurácií Pyrrhovo víťazstvo.

Radosť prevádzkarov z ďalšej fázy otvárania netrvala dlho. Stačil jeden pohľad na zverejnené pravidlá, ktoré museli pri obsluhovaní v interiéri dodržiavať, a bolo im jasné, že sa k bežnému fungovaniu ani nepriblížia. Kľúčovým problémom je pravidlo 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.

Ak chce dnes reštaurácia ponúknuť zákazníkom stoly pre dve osoby, musí si pre ne vyhradiť priestor vo veľkosti päť krát šesť metrov.

Ak by prevádzku navštívila napríklad rodina s troma deťmi, ako to hlavný hygienik Ján Mikas zamýšľal, niektoré menšie reštaurácie či bistrá by im museli vyhradiť celý priestor. „Tento limit prak...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 16:42