StoryEditor

Predplatné cestovné lístky na vlak -- výhodné a ušetríte aj svoj čas

30.10.2007, 23:00

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., ponúka pravidelným cestujúcim lacnejšie traťové predplatné cestovné lístky. Cena mesačných a štvrťročných traťových cestovných lístkov na 1. vozňovú triedu sa priblížila cene traťových cestovných lístkov na 2. triedu a taktiež sa zvýhodnili ceny štvrťročných traťových cestovných lístkov oproti lístkom s kratšou lehotou platnosti.
Všetky traťové predplatné cestovné lístky platia aj na vlaky SuperCity (SC), EuroCity (EC) a InterCity (IC). Do povinne miestenkových vlakov je potrebné mať okrem platného traťového predplatného cestovného lístka zakúpenú aj miestenku, prípadne lôžkový alebo ležadlový lístok.
Ak cestujete na výlet, nákupy, k lekárovi alebo potrebujete v susednom meste niečo vybaviť, môžete cestovať na spiatočný cestovný lístok so zľavou 20 %.

Za mesačný obojsmerný traťový predplatný cestovný lístok Bratislava -- Trnava (46 km) -- 1. vozňová trieda ste pred zlacnením zaplatili: 2 374 Sk. Ak ste cestovali 20 dní v mesiaci do práce a späť, jedna cesta vás stála 59 Sk. Za jednosmerný obyčajný cestovný lístok na tomto úseku ste zaplatili až 99 Sk. Vo vlaku IC až 139 Sk a cenu miestenky.
Teraz vás cesta stojí: 2 035 Sk, t. j. ušetríte 339 Sk. Ak cestujete 20 dní v mesiaci do práce a späť, jedna cesta vás bude stáť len 51 Sk.

Štvrťročný obojsmerný
traťový predplatný cestovný lístok Bratislava -- Trnava, 2. vozňová trieda, pred zlacnením stál 5 038 Sk. Ak ste cestovali 60 dní v štvrťroku do práce a späť, jedna cesta vás vyšla na 42 Sk. Za jednosmerný obyčajný cestovný lístok na tomto úseku ste zaplatili 66 Sk. V IC vlaku 106 Sk a cenu miestenky.
Teraz zaplatíte 4 580 Sk a ušetríte tak 458 Sk. Ak cestujete 60 dní v štvrťroku do práce a späť, jedna cesta vás bude stáť len 38 Sk.
V cenníku sa menia časové lístky, ktoré sú uvedené v tabuľke:
-- mesačný jednosmerný a obojsmerný na 1. triedu
-- štvrťročný jednosmerný a obojsmerný na 1. a 2. triedu

Trnava -- Bratislava hlavná stanica
Mesačný jednosmerný 1. trieda
Mesačný obojsmerný 1. trieda
Štvrťročný jednosmerný 2. trieda
Štvrťročný obojsmerný 2. trieda
Štvrťročný jednosmerný 1. trieda
Štvrťročný obojsmerný 1. trieda

Cena sa nemení pri mesačnom jednosmernom a obojsmernom traťovom cestovnom lístku do 2. vozňovej triedy. Mesačný jednosmerný lístok stojí 848 Sk a za obojsmerný zaplatíte 1 696 Sk.

Do 70 km zľava 20 % na cestu späť

Zľava asi 20 % pri ceste späť platí na vzdialenosť maximálne 70 km a je určená pre plne platiacich zákazníkov a deti do 15 rokov. Spiatočný cestovný lístok neplatí vo vlakoch SuperCity (SC), EuroCity (EC) a InterCity (IC). Neplatí ani na tratiach Tatranských elektrických železníc (TEŽ), ozubnicovej železnice (OŽ) a Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ).
Trnava -- Bratislava hl. st. (46 km) -- 2. vozňová trieda
Obyčajné cestovné celé: 66 Sk
Obyčajné cestovné polovičné: 33 Sk
Spiatočný lístok celý: 118 Sk, jedna cesta teda vyjde na 59 Sk
Spiatočný lístok polovičný: 58 Sk, jedna cesta teda vyjde na 29 Sk

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 16:21