Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
03.08.2020, 00:00

Aj u nás nájdu Japonci domáci pokrm

Slováci mali chuť na pravý ramen. A tak si otvorili v Bratislave bistro, v ktorom ho varia tradičným spôsobom.

Aj u nás nájdu Japonci domáci pokrm
Zdroj: HN/M. SPODNIAKOVÁ

Od Okinavy až po Hokkaido. V rušných uličkách Tokia a v dedinkách na horách. Naprieč celým Japonskom nájdete malé prevádzky s červeným lampiónom zvaným akachochin pri vchode. Ten je v krajine poznávacím znamením pre malé bistrá, krčmy a reštaurácie. Akachochin však nájdete aj u nás. Visí napríklad v podniku Gonnsuke Ramen v bratislavskom Fresh Markete. A nie je to len o lampióne, ale najmä o pravom japonskom ramene.


Peter Bohov, jeden z majiteľov tohto bistra, sa do Japonska zamiloval pred 25 rokmi. V 16 rokoch tam odišiel na ročný pobyt na strednú školu. Nevedel jazyk, nepoznal krajinu. No počas toho obdobia si miestnu kultúru natoľko obľúbil, že sa tam vrátil aj na univerzitu. Celkovo na ázijskom ostrove žil päť rokov a dodnes tam pracovne cestuje niekoľkokrát ročne.


Chuť aj strach z Japoncov
Pred ôsmimi rokmi si spolu so svojím obchodným partnerom povedali: „Ten ramen nám nejako chýba.“ Originálnu chuť japonského je

Nedozvedeli ste sa všetko?

Vyskúšajte digitálne predplatné a dočítajte článok až do konca.
-89%

MIMORIADNA AKCIA

Získajte prístup ku kompletnému obsahu
len za 1 €

VYSKÚŠAŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.