StoryEditor

Sezóna burčiaka sa začala. Hľadať ho však budete márne

18.08.2020, 00:00
Sulíkovo „kilečko“ uvoľnilo podmienky na predaj rozkvaseného muštu. Vinári však zmenu nevítajú a vidia v nej nedostatky.

Obdobie burčiaka sa začalo oficiálne v sobotu, zatiaľ však naprázdno. Kvasiaceho muštu sa ešte nenapijete.

„Prebiehajú prvé zbery, takže prvý burčiak by mohol byť až koncom aktuálneho týždňa,“ uviedla pre HN Jaroslava Kaňuchová Pátková, výkonná riaditeľka Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska.


Priskorý termín
Táto sezóna je pre profesionálov sektora iná hlavne z legislatívneho hľadiska. Počiatočný dátum predaja burčiaka už nie je stanovený fixne od 15. augusta. V rámci Sulíkovho „kilečka“ sa vláda totiž rozhodla predpisy o tomto nápoji uvoľniť.

Po novom agrorezort určí každý rok do polovice júna, odkedy sa bude môcť mušt ponúkať spotrebit...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-02-29 13:52:36 - Feat.: - Title: Vinárka Katarína Kuropková: Naturálni vinári sa nepotrebujú vymedzovať voči konvenčnej výrobe 02 - Modified: 2023-12-09 07:27:15 - Feat.: - Title: Čaká nás dobrý ročník? 03 - Modified: 2023-10-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Ikona slovenského vinárstva pre HN: Jarmoky sú slabé, za burčiak sa radšej zodpovedáme sami 04 - Modified: 2023-09-21 10:14:18 - Feat.: - Title: Počas prác v pivnici vinárstva pri Trebišove prišiel o život jeden človek 05 - Modified: 2023-09-19 11:09:33 - Feat.: - Title: Talianskeho vinára našli mŕtveho v sude s proseccom. Snažil sa zachrániť svojho kolegu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 23:33