Sledujte nás na Instagrame
@hospodarske_novinyKeď v roku 2010 Marián Hossa priviezol na Slovensko Stanleyho pohár, naložili doň poctivé slovenské bryndzové pirohy. A inak to nebolo ani v roku 2013 a 2015. Jeden z našich najlepších hokejistov sa totiž netají tým, že klasické bryndzové pirohy zbožňuje.
Nie každý však vie, že firma legendárneho útočníka je najväčším producentom pirohov na Slovensku.
Mesačne ich v popradskom priemyselnom parku mraziarne HO&PE vyprodukujú viac ako sto ton. Následne nimi spolu s desiatkami ďalších múčnych, mäsových či zeleninových výrobkov a polotovarov pod značkami Stará mama a Farmília zásobujú stovky reštauračných aj hotelových prevádzok po celom Slovensku.
Ako sa zdá, Hossovci majú v pláne posilniť dominantnú pozíciu HO&PE na trhu a rovnako aj zvýšiť rentabilitu podniku. Firma totiž od začiatku roka masívne investuje do nových technológií aj digitalizácie.
„Projekt je rozpočtovaný na úrovni 2,7 milióna eur. Štyridsaťpäť percent bude čerpaných z eurofondov,“ potvrdil pre HN prokurista poverený riadením spoločnosti HO&PE Family Juraj Sopko. Investícia má byť hotová do konca roka 2022.
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 74% na dočítanie.
Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Denný prehľad správ emailom
Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.
Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.