Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
07.09.2020, 00:00

Parkovisko za historickou budovou SND sa zazelenie

Víťaz architektonickej súťaže, ateliér totalstudio, premení nevábny priestor za kultovou stavbou bratislavského Starého Mesta na park s námestím.

Parkovisko za historickou budovou SND sa zazelenie
Zdroj: VIZUALIZÁCIE: TOTALSTUDIO

Komenského námestie, ktoré sa rozprestiera za historickou budovou bratislavského Slovenského národného divadla, sa čoskoro zmení. Nové vedenie mesta sa rozhodlo pretvoriť priestor, ktorý na prvý pohľad vyzerá nevábne, na miesto s pridanou hodnotou. Samospráva v spolupráci s Metropolitným inštitútom a Generálnym investorom Bratislavy preto pred štyrmi mesiacmi vyhlásila súťaž. Jej víťaz je od minulého piatka známy.

Jeden zo štrnástich
Po absolvovaní prvého kola si odborná porota vybrala v júni spomedzi 14 zapojených ateliérov štyri tímy. Architekti a krajinní archit

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.