StoryEditor

Šéf Arcy: Čakám ďalšie vedrá špiny

23.09.2020, 00:00
Tvrdenie o akýchkoľvek pochybných krokoch našej skupiny považujem za vymyslené scenáre človeka, ktorý bol Arca Capital v minulosti blízky, hovorí šéf Arca Capital Rastislav Velič.

Meno vašej investičnej skupiny bolo skloňované v posledných dňoch najmä z úst politikov. V pondelok večer premiér Igor Matovič hovoril o jej údajných pochybných krokoch, a že o nich od roku 2018 mali vedieť Peter Pellegrini aj Robert Fico. Je to pravda?
Skupina Arca Capital bola zatiahnutá do politického boja medzi opozíciou a koalíciou. Téma zmenkového programu a produktov skupiny Arca Capital je zneužívaná politikmi, ktorí cielene zavádzajú a ovplyvňujú verejnosť vymyslenými informáciami. Ja nemám vedomosť o žiadnych pochybných krokoch či aktivitách našej skupiny. Sme totiž je zvyknutí, že konkurenčné podnikateľské subjekty na nás aj v minulosti útočili. Nikdy to však nebolo v takej miere ako teraz, keď sa k lynču pridružili aj médiá a politici, a dokonca aj osoba blízka Arca Capital. Tvrdenie o akýchkoľvek pochybných krokoch našej skupiny považujem za vymyslené scenáre jedného konkrétneho človeka, ktorý bol Arca Capital v minulosti blízky, a ktorý je od roku 2018 rozpracovaný americkými súdmi za kauzu vydierania českého podnikateľa.

Z indícií mi vychádza, že hovoríte o Pavlovi Krúpovi. Je to tak?
Hovoríme o človeku, v ktorom som sa profesionálne aj ľudsky sklamal.


Premiér zároveň tvrdil, že Roberta Fica a Petra Pellegriniho mali na údajné pochybné kroky upozorniť samotní zamestnanci vašej spoločnosti. Máte vedomosť o tom, že by sa niečo také stalo?
Nemyslím si, že nejakí takí zamestnanci existujú. Mám podozrenie, že ak skutočne niekto v minulosti negatívne poukazoval na skupinu Arca Capital, mohol to byť práve vyššie spomínaný človek alebo jeho ľudia. Predpokladám, že vzhľadom na medzinárodný dosah jeho kauzy museli byť slovenské orgány aspoň informované.

Predseda vlády hovoril aj o pochybných krokoch a podivných investíciách. Napadá vám, čo mohol mať na mysli?
Žiadna z našich investícií nie je pochybná. Sme private equity zoskupenie. Investujeme do priemyselných odvetví či finančných služieb v strednej Európe. Všetky investície skupiny Arca Capital sú štandardné a rovnako štandardne prebehlo aj ich financovanie. Viaceré investície boli navyše odobrené štátnymi regulátormi či inými orgánmi verejnej správy.

Podľa Matoviča ste zrejme zavádzali ľudí, a tí teraz prídu o investované prostriedky.
Arca sa stala súčasťou politickej kampane, a teda dochádza k masívnemu zneužívaniu mena skupiny na politické...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 08:40