Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
14.10.2020, 00:00

V tvrdosti opatrení sme na špičke. Udusia aj hotely

Vláda sa na druhú vlnu nepripravila, tvrdia majitelia hotelov a reštaurácií. Stále netušia, ako preklenú opätovné obdobie prísnych opatrení.

V tvrdosti opatrení sme na špičke. Udusia aj hotely
Zdroj: TASR

Pre hotely a gastroprevádzky nejde o dve vlny. Je to cunami. Aj po uvoľnení opatrení a otvorení podnikov prišla veľká časť z nich o značnú časť tržieb, rozdávali výpovede alebo zrušili svoje pobočky. „Zatvorili sme časť prevádzok a budeme opäť prepúšťať,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu. Vyhliadky na ďalšie mesiace nie sú o nič pozitívnejšie.

​Slovensko totiž opäť prijalo prísne opatrenia a vláda stále nedeklarovala, ako odvetviu plánuje pomôcť. Nádej neprinieslo ani pondelňajšie vyjadrenie ministra práce Milana Krajniaka.

Vyhlásil, že príspevok v maximálnej výške budú môcť čerpať aj gastroprevádzky, ktoré budú zabezpečovať donášku jedla a nebudú teda úplne zatvorené. „Potrebujeme adresnejšiu formu podpory, toto je iba čiastočná pomoc,“ vyjadril sa k novinke generálny riaditeľ spoločnosti Regal Burger Jozef Bardík.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 73% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.