StoryEditor

Odborári pokračujú v protestoch. Nepáči sa im postoj vlády

14.10.2020, 14:10
Autor:
TASRTASR
Protestmi chcú odborári vyjadriť nesúhlas s politikou smerom k odborom.

Konfederácia odborových zväzov pokračuje v organizovaní protestov, ktorých sériu spustili ešte v septembri v šiestich slovenských mestách.

Aj stredajšie zhromaždenie pred Úradom vlády SR s rešpektovaním všetkých protiepidemiologických opatrení nadväzuje na nespokojnosť odborárov s postojom vlády. Informovala o tom viceprezidentka KOZ Monika Uhlerová.

"V utorok sme protestovali pred Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, dnes sme pred Úradom vlády SR. Rešpektujeme všetky nariadenia, ktoré súvisia so súčasnou epidemiologickou situáciou, čiže striedame sa v šesťčlenných skupinkách a snažíme sa dodržiavať, aby na tomto proteste nebolo viac ako šesť ľudí zgrupených v jednej skupine," vysvetlila Uhlerová.

Nesúhlas odborárov 

Protestmi chcú odborári vyjadriť nesúhlas s politikou hlavne ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) smerom k zamestnancom a ich zástupcom – čiže smerom k odborom.

"Nesúhlasíme s politikou vlády, ktorá siaha na dosiahnuté mzdové, pracovno-právne a sociálne štandardy zamestnancov a pracujúcich na Slovensku. Takže pokračujeme v našom nesúhlase, ktorý vyjadrujeme aj takouto formou," uzavrela Uhlerová.

Krajniak reaguje 

Ako v reakcii uviedol minister Krajniak, je otvorený kedykoľvek sa stretnúť s ktorýmkoľvek zástupcom zamestnancov aj s predstaviteľmi KOZ.

"Aj keď spolu nesúhlasíme v niektorých veciach, to neznamená, že by sme si nemali prejavovať základný ľudský rešpekt, ktorý ja prejavujem," uviedol minister s tým, že príkladom je jeho konanie z utorka, keď protestujúcich pred rezortom práce pozval na čaj na ministerstvo.

"Povedal som im, že sú kedykoľvek vítaní, nemusíme sa baviť ani akože odborári a ministerstvo práce, môžeme sa baviť ako občania a podebatovať o čomkoľvek," dodal Krajniak s tým, že komunikácia medzi ním a odborármi funguje normálne aj na pracovnej úrovni.

Podľa ministrových slov dostávajú na pripomienkovanie všetky návrhy zákonov a chodia na ministerstvo na pripomienkové konania.

01 - Modified: 2024-04-18 14:04:40 - Feat.: - Title: Miliardový projekt mosta medzi Sicíliou a pevninou naráža na protesty miestnych obyvateľov 02 - Modified: 2024-04-17 12:49:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament schválil v prvom čítaní sporný zákon o zahraničnom vplyve. Opozícia hlasovanie bojkotovala 03 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 04 - Modified: 2024-04-09 16:30:00 - Feat.: - Title: Zrada v Budapešti. Člen orbánovskej elity dezertoval a vedie ľudí do ulíc 05 - Modified: 2024-03-28 11:54:30 - Feat.: - Title: V U.S. Steel Košice sa po dohode s odbormi zvýši mzda o 90 eur mesačne. V hre je aj stoeurová odmena
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 08:42