Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
15.10.2020, 18:13

Veľká anketa s majiteľmi reštaurácií: ako plánujú Regal Burger či Medusa prežiť druhú vlnu?

  • HN majiteľom 12 reštaurácií položili tri kľúčové otázky:
  • 1. Plánujete fungovať v obmedzenom režime?
  • 2. Využili ste pomoc od štátu? Aké ďalšie kroky by mal podniknúť?
  • 3. Ako vnímate pomoc, ktorú včera oznámil minister dopravy Andrej Doležal?

Regal Burger, Jozef Bardik, CEO (Bratislava, Trnava, Piešťany, Banská Bystrica, Žilina, Liptovský Mikuláš, Trenčín, Košice, Praha)

  1. Nechceme pristúpiť k prepúšťaniu, budeme sa snažiť udržať prevádzku aspoň rozvozom. Počas prvej vlny sme si vytvorili vlastný rozvozový systém, teraz ho budeme môcť naplno využiť.
  2. Na jar nám pomohla najmä podpora nájmov a prevádzkový úver so štátnou zárukou. Systém by mal byť výrazne zjednodušený, napríklad tak, aby boli automaticky poskytované pôžičky do úrovne celkového zadlženia.
  3. Novú pomoc určite vítame. Keďže nie sú zatiaľ zverejnené podrobnosti, len ťažko posúdiť, nakoľko budeme obmedzení, ako to bude byrokraticky náročné, ale dúfame, že to viacerým podnikom pomôže.

Gatto Matto, Maxim Blahovec, CEO, a Marek Mravec, general manager (Bratislava, Rusovce)

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 89% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.