StoryEditor

Asset management - SLSP

30.01.2008, 23:00

Roman Vlček
generálny riaditeľ a predseda Predstavenstva Asset Managementu Slovenskej sporiteľne
Je absolventom Matematicko-fyzikálnej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Svoju profesionálnu kariéru v bankovníctve odštartoval v roku 1994 vo Všeobecnej úverovej banke ako analytik kapitálového trhu.
Začiatky kolektívneho investovania na Slovensku sa podľa neho so súčasnosťou nedajú veľmi porovnávať: "Po niekoľkých rokoch pôsobenia v oblasti kapitálových trhov sme spolu s bývalým kolegom zistili, že na Slovensku chýba rozvinuté kolektívne investovanie. Pritom vo svete to bola bežná súčasť kapitálového trhu."
Asset Management Slovenskej sporiteľne riadi od novembra 2001. V súčasnosti koordinuje prácu takmer 30 zamestnancov spoločnosti. Spoločnosť vo svojich fondoch spravuje vyše 37 miliárd korún a podľa čistej hodnoty aktív jej patrí druhé miesto na trhu.
"Mojím cieľom je, aby našu spoločnosť klienti vnímali ako seriózneho, odborne zdatného a spoľahlivého partnera, ktorý napĺňa ich predstavy o efektívnom zhodnocovaní peňazí."
Pred príchodom do Asset Managementu Slovenskej sporiteľne zastával v rokoch 1997 až 2001 funkciu riaditeľa a podpredsedu predstavenstva správcovskej spoločnosti Tatra Asset Management. V roku 1999 absolvoval executive management program v japonskom Tokiu. Predtým pôsobil ako špecialista kapitálových obchodov v Tatra banke.
Od roku 1998 je predsedom Predstavenstva Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS). "Teší ma, že sa kolektívne investovanie stalo na Slovensku vyhľadávaným spôsobom zhodnocovania majetku obyvateľstva. Za významný krok považujem, že sme sa ako jedna z prvých krajín strednej a východnej Európy stali členmi európskej asociácie EFAMA a celosvetovej asociácie IIFA," dodáva.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 06:07