Slovenský finančník Pavol Krúpa po odchode z Arca Capital vedie svoju novozaloženú finančnú skupinu Krupa Global Investments.KGI
StoryEditor

Krúpa o Arca Investments: Ich trestná činnosť poškodzuje veriteľov

17.12.2020, 14:51
Autor:
TASRTASR
Predložený návrh má údajne zabezpečiť majoritnému akcionárovi Rastislavovi Veličovi, aby mohol v mene spoločnosti konať úplne autonómne.

Plánovaná zmena stanov spoločnosti Arca Investments, ktorú by v pondelok malo schváliť valné zhromaždenie tejto firmy, môže v konečnom dôsledku ovplyvniť aj to, do akej miery budú veritelia spoločnosti Arca uspokojení. Vo štvrtok na to upozornil zakladateľ a bývalý spolumajiteľ Arcy Pavol Krúpa.

Predložený návrh má údajne zabezpečiť majoritnému akcionárovi Rastislavovi Veličovi, aby mohol v mene spoločnosti konať úplne autonómne, bez súčinnosti či kontroly ďalších členov predstavenstva. Arca Investments je materskou spoločnosťou skupiny Arca Capital.

"V záujme všetkých veriteľov vyzývam akcionárov a členov dozornej rady Arca Investments, aby zabránili ďalšej nelegálnej činnosti, ktorá pri zmene stanov už nebude pod žiadnou kontrolou," uviedol Krúpa.

"Už dlhodobo poukazujem na trestnú činnosť Arca Investments, ktorá poškodzuje veriteľov. Konkrétne ide o nelegálne vyvádzanie majetku spoločnosti, falšovanie zmeniek, nezákonné uprednostňovanie a ukracovanie veriteľov," dodal. V tejto súvislosti podal Krúpa aj trestné oznámenie.

Hoci v stredu v priestoroch Arcy pre tieto podozrenia zasahovala polícia, Arca Capital obvinenia Krúpu odmietla a vníma jeho tvrdenia ako snahu "odkloniť pozornosť od závažných podozrení viažucich sa k jeho osobe a faktu, že on sám je významným dlžníkom skupiny Arca Capital".

Krúpa však prišiel aj s ďalším podozrením. "Podľa zverejnených informácií je účelovou snahou vedenia spoločnosti preniesť konkurzné konanie do Českej republiky," spresnil Krúpa.

Česká legislatíva je podľa neho totiž v tomto prípade omnoho miernejšia ako slovenská a umožňuje nižšie uspokojenie klientov.

"Aj preto sa opäť obraciam na akcionárov Arca Investments a dozornú radu, aby na nadchádzajúcom valnom zhromaždení vzniesli požiadavku na realizáciu konkurzného konania na Slovensku," dodal Krúpa.

01 - Modified: 2024-02-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Na Nivách vyrastá nenápadný projekt. Ceny sa šplhajú na úrovne známych vežiakov 02 - Modified: 2023-12-19 16:18:04 - Feat.: - Title: Veľký biznis v srdci Bratislavy: Arca tam chcela mrakodrap, lukratívny pozemok teraz kúpil známy developer 03 - Modified: 2023-10-30 15:05:03 - Feat.: - Title: Bratislavský obchodný dom čelí konkurzu a po 15 rokoch mu hrozí zatvorenie, v jeho pozadí sú známi finančníci 04 - Modified: 2023-10-27 10:07:34 - Feat.: - Title: Mal tam stáť mrakodrap. Lukratívny pozemok v Bratislave má teraz nového záujemcu 05 - Modified: 2023-07-25 15:30:17 - Feat.: - Title: Veritelia Arca Investments neschválili prepracovaný plán na reorganizáciu firmy
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 11:54