Druhá vlna pomoci s nájmami zatiaľ Richardovi Sulíkovi nevychádza.TASR
StoryEditor

Postrach developerov Slávik končí so svojimi praktikami. Sulíkovi poslal správu

07.02.2021, 14:02
Autor:
redred
Minister hospodárstva Richard Sulík sa rozhodol proti aktivistovi a jeho nadštandardným požiadavkám, ktorými komplikoval život staviteľom na Slovensku, zakročiť.

Šéf Združenia domových samospráv Marcel Slávik, ktorý svojimi aktivitami brzdí investície, končí so svojimi doterajšími praktikami. V relácii Na telo televízie Markíza to oznámil minister hospodárstva Richard Sulík. Odvolával sa pritom na správu, ktorú mu Slávik poslal.

​Práve Sulík sa rozhodol proti aktivistovi a jeho nadštandardným požiadavkám, ktorými komplikoval život staviteľom na Slovensku, zakročiť.

„Získali sme množstvo informácií a podnetov, ktoré nás utvrdzujú v podozrení, že zneužívaním práva sú šikanovaní a vydieraní občania aj podnikatelia. Rozsah a závažnosť podnetov sú zarážajúce,“ uviedol koncom roka pre HN tlačový odbor ministerstva.

Sulík sa obrátil na orgány činné v trestnom konaní. V hre bolo aj podanie trestného oznámenia či obrátenie sa na Generálnu prokuratúru.

Meno Marcel Slávik je strašiakom mnohých developerov, ktorí sa rozhodli v krajine realizovať projekt. Predkladaním miestami absurdných námietok totiž ekoaktivista zdržuje stavby aj niekoľko rokov.

„Keď uvidí oznámenie o EIA, všetko zahodí, uteká k počítaču, vyberie si jedno z pripravených podaní a z tlačiarne mu vyjde ďalší pamflet,“ napísal pre HN v roku 2016 Oszkár Világi, majiteľ dunajskostredského klubu DAC. Slávik od neho požadoval výstavbu fontány pred štadiónom.

Medzi ďalšie časté požiadavky patria aj trávniky na strechách budov či parky v priemys...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 11:30