Spoločnosti Bolt, Wolt či Bistro.sk čelia hnevu niektorých reštaurácií. Dôvodom je výška provízie, ktorú si od nich pýtajú za poskytovanie služieb.
„Momentálne som pripravený vypnúť všetky platformy, s ktorými spolupracujeme,“ povedal pod zárukou zachovania anonymity šéf známeho slovenského gastropodniku. Reagoval tak na snahu redakcie HN zistiť, či kooperácia s donáškovými firmami pomáha segmentu aspoň sčasti preklenúť náročné obdobie.
Lenže kým Bolt, Wolt aj Bistro.sk hovoria o pomoci partnerom a minimalizovaní dosahu reštrikcií na ich biznis, samotné stravovacie zariadenia siahajú na dno svojich úspor. Dôvodom je výška provízie, ktorú si od nich rozvozové spoločnosti pýtajú za svoje služby. „Každá prevádzka by na tom dnes bola lepšie, ak by úplne zatvorila,“ myslí si spomínaný podnikateľ.
Náklady majú obe strany
Mnohé firmy však aktuálne nemajú na výber. Časť z nich nemá zabezpečený vlastný rozvoz, ďalšia si ho nemôže v tejto situácii dovoliť rozbiehať. Ak si však chcú udržať klientov, mus...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-19 10:27:46 - Feat.: - Title: V rebríčku najlepších jedál sveta sa umiestnili hneď dve slovenské pochúťky. Hviezdi aj Česko či Poľsko
02 - Modified: 2024-03-18 09:00:43 - Feat.: - Title: Bageta či bolonské špagety. Zoznám sa s ostro stráženými potravinami, kvôli ktorým sú niektoré krajiny ochotné sa súdiť
03 - Modified: 2024-03-15 11:00:00 - Feat.: - Title: Brunch je v Bratislave čoraz populárnejší. ZOZNAM našich obľúbených podnikov, kde ťa čaká z neskorých raňajok gastrozážitok
04 - Modified: 2024-03-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Týchto sedem každodenných vecí brzdí vaše chudnutie
05 - Modified: 2024-03-12 15:15:30 - Feat.: - Title: Nielen mrazená pizza, rizikom sú aj vegánske náhrady. Štúdia odmietla vysoko spracované potraviny