StoryEditorDonáškový kartel? Chcú 25 percent za to, že kuriér dovezie menu o dve ulice ďalej, tvrdí podnikateľ
Spoločnosti Bolt, Wolt či Bistro.sk čelia hnevu niektorých reštaurácií. Dôvodom je výška provízie, ktorú si od nich pýtajú za poskytovanie služieb.
„Momentálne som pripravený vypnúť všetky platformy, s ktorými spolupracujeme,“ povedal pod zárukou zachovania anonymity šéf známeho slovenského gastropodniku. Reagoval tak na snahu redakcie HN zistiť, či kooperácia s donáškovými firmami pomáha segmentu aspoň sčasti preklenúť náročné obdobie.
Lenže kým Bolt, Wolt aj Bistro.sk hovoria o pomoci partnerom a minimalizovaní dosahu reštrikcií na ich biznis, samotné stravovacie zariadenia siahajú na dno svojich úspor. Dôvodom je výška provízie, ktorú si od nich rozvozové spoločnosti pýtajú za svoje služby. „Každá prevádzka by na tom dnes bola lepšie, ak by úplne zatvorila,“ myslí si spomínaný podnikateľ.
Náklady majú obe strany
Mnohé firmy však aktuálne nemajú na výber. Časť z nich nemá zabezpečený vlastný rozvoz, ďalšia si ho nemôže v tejto situácii dovoliť rozbiehať. Ak si však chcú udržať klientov, mus...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-28 18:44:20 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
02 - Modified: 2024-03-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Bratislavské pekárne, ktoré sa oplatí navštíviť: Tu si dáš sladké pečivo, rímsku pizzu, dobrú kávu aj bagety ako z Paríža
03 - Modified: 2024-03-21 15:32:23 - Feat.: - Title: Foodbloger Géczy: Kupujeme si drahé oblečenie a mobily, no obed chceme za 5 eur. Také jedlo nemôže byť z kvalitných surovín
04 - Modified: 2024-03-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Univerzálny pomocník? Stavte na citrón, pomôže s čistením aj s pleťou, hneď niekoľkými spôsobmi
05 - Modified: 2024-03-20 09:10:35 - Feat.: - Title: Sladené nápoje pravidelne pije každý tretí Slovák, sladkosti je každý druhý. V tomto sme sa však zlepšili