Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
08.03.2021, 00:00

Poľnohospodári pre nižšiu cukornatosť repy prídu o bonusy

Jesenné dažde zaplavili polia vodou, následkom čoho minuloročná repa nie je až taká cukornatá, ako by si farmári želali.

Poľnohospodári pre nižšiu cukornatosť repy prídu o bonusy
Zdroj: TASR/

„Pestovatelia cukrovej repy a producenti cukru ukončili jednu z najnáročnejších cukrovarníckych kampaní,“ uviedla Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Dôvodom, prečo sa v tomto roku pestovateľom nedarilo, sú hlavne extrémne výkyvy počasia, ktoré sťažili pestovanie a následne spracovanie repy v cukrovaroch.


Na Slovensku fungujú už len dva cukrovary, a to Slovenské cukrovary v Seredi a Považský cukor v Trenčianskej Teplej. Ťažké stroje, k

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.