Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
18.03.2021, 00:00

Zemiaky im hnijú. Naši farmári rátajú škody

Pestovateľom zeleniny uzavreté gastro značne komplikuje odbyt. Prichádzajú mesačne o desiatky tisíc eur.

Zemiaky im hnijú. Naši farmári rátajú škody
Zdroj: TASR/ M. Drozd

Hotely a reštaurácie smútia. Školské jedálne zívajú prázdnotou. Zhromaždenia sú zakázané. Medzi „obeťami“ všetkých týchto zatvorených dverí nájdeme aj zemiakarov. Okrem tisícok ton plodín, ktoré im hnijú v skladoch, vidia, ako im financie pretekajú pomedzi prsty. „Keďže je obrovský prepad, straty budú na úrovni niekoľkých desiatok tisíc eur mesačne,“ vysvetľuje Jozef Šumichrast, riaditeľ Zväzu zeleninárov a zemiakarov Slovenska. Dodáva, že značnú výhodu majú tí, ktorí sa nezameriavajú len na jednu plodinu, ale manko vykrývajú inými.

Všetci sú v strate
Gigantický pokles d

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.