StoryEditor

Mika vymenoval štyri dôvody, prečo uprednostniť pred exotikou dovolenku na Slovensku

18.04.2021, 18:00
Chceme efektívny a funkčný proces verejného obstarávania každej komunikácie, hovorí Václav Mika, generálny riaditeľ novej štátnej agentúry na podporu cestovného ruchu Slovakia Travel.

Slovensko už jednu organizáciu pre cestovný ruch malo. Prečo skončila?
Skončila, lebo nemala zodpovedajúce postavenie ani výkon. Bojovala s nezáujmom aj na rezorte a nakoniec skončili eurofondy, ktoré jej dávali v tom čase zmysel. Fungovala, ľudovo povedané, aj ako „prietokový ohrievač“ a na podporu a propagáciu aktivít a eventov, ktoré nie vždy mali zodpovedajúci efekt na podporu cestovného ruchu.

Čím bude Slovakia Travel iná?
Veríme, že sa bude líšiť jasnou stratégiou, dátami, rozpočtom a prirodzene cieľmi, ktoré budú merateľné a dosiahnuteľné. Navyše som presvedčený, že drvivá väčšina aktivít v oblastiach reklamy, PR, komunikácie a digitálneho marketingu je jasne merateľná a efekty na cestovný ruch sa dajú kvantifikovať a vyhodnotiť. Hlavnou úlohou bude podporiť ekonomický rast odvetvia cestovného ruchu, alebo ak chcete, celého hospitality industry, respektíve HORECA.

Ako?
Pôjde o monitorovanie, štatistické zisťovanie, mapovacie štúdie a analýzy, ktoré vyústia do dát, ktoré sú základom na cielenú podporu odvetvia.

Môžete to špecifikovať bližšie?
Znamená to, že hlavnou činnosťou sú všetky formy marketingu a podpory a nakoniec prirodzene hodnotenie efektov cestovného ruchu. Napríklad oblasť digitálneho marketingu má veľký potenciál a čo sa týka mediálneho obsahu cestovného ruchu, je naozaj na čom stavať. Je chybou, že na túto kategóriu sa často nazeralo ako na odvetvie budúcnosti alebo len nadstavbu komunikácie, a pritom v realite to už dnes predstavuje dominantné mediálne odvetvie v našej oblasti.

Spomínate digitálny marketing. Čo presne to znamená?
Keď k tomu všetkému pridáme skenovanie, respektíve digitalizáciu dominantných produktov cestovného ruchu – kultúrnych, prírodných, historických a tak ďalej, tak sa dostávame k projektom v...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-02-19 14:47:47 - Feat.: - Title: Václav Mika bol odvolaný zo Slovakia Travel, dočasne ju povedie Lucia Matvija 02 - Modified: 2023-12-25 10:16:17 - Feat.: - Title: Mika: Na Slovensku rastie počet turistov i prenocovaní,vracajú sa i zahraniční 03 - Modified: 2022-12-30 10:11:00 - Feat.: - Title: Nižšia DPH na gastro nemusí znamenať pokles jej výberu, tvrdí Mika 04 - Modified: 2022-01-02 12:10:46 - Feat.: - Title: Šéf Slovakia Travel Mika: Koniec pandémie postaví cestovný ruch na nohy. Neúčasť na Expe by bola chyba 05 - Modified: 2021-11-08 08:49:45 - Feat.: - Title: Mika reaguje na kritiku pavilónu na EXPO: Vždy to bolo najmä o tradíciách, teraz je témou inovácia
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 14:59