Archív HN
StoryEditor

Aupark mení majiteľa, kupuje ho WOOD & Company

28.04.2021, 20:59
Autor:
TASRTASR
Akvizíciou Auparku sa spoločnosť WOOD & Company stáva druhým najväčším vlastníkom kancelárskych a nákupných centier v Bratislave a Prahe.

Spoločnosť WOOD & Company v stredu oznámila akvizíciu nákupného centra Aupark Bratislava od spoločnosti Unibail-Rodamco-Westfield.

Dokončenie transakcie sa očakáva v prvej polovici tohto roka a podlieha splneniu štandardných odkladacích podmienok vrátane schválenia regulačnými orgánmi. Informoval o tom mediálny zástupca firmy Daniel Rabina zo spoločnosti Green Talk.

Realitné portfólio

WOOD & Company ako líder transakcie spolu so svojím joint venture partnerom Tatra Asset Management najprv získa 60 percentný podiel pri dohodnutej celkovej cene transakcie 450 miliónov eur (pri podiele 100 percent).

Zostávajúcich 40 percent sa prevedie postupne v dohodnutých podieloch v rokoch 2022, 2023 a 2024. Celkové náklady na akvizíciu sú v súlade s hrubou trhovou hodnotou aktíva (Gross Market Value).

V súvislosti s dosahmi aktuálnej pandémie ochorenia COVID-19 poskytla spoločnosť URW trojročnú garanciu na príjmy z nájomného a participatívny úver vrátane earn-out mechanizmu.

Joint venture spoločnosti URW a kupujúcich zároveň refinancovalo súčasný dlh spoločnosti Aupark získaním bankového financovania v objeme 229,5 milióna eur.

"Akvizícia Auparku ako prvotriedneho aktíva v excelentnej lokalite je v súlade s našou investičnou stratégiou zameriavať sa na kvalitné nehnuteľnosti s etablovanou klientelou a atraktívnym mixom nájomcov," uviedol investičný riaditeľ WOOD & Company Martin Šmigura, ktorý je zodpovedný za realitné aktíva na slovenskom trhu.

Aupark podľa neho vhodne doplní realitné portfólio spoločnosti a zároveň predstavuje pre jej klientov výnimočnú investičnú príležitosť so stabilnými výnosmi a priaznivým pomerom rizika a návratnosti.

Druhý najväčší vlastník 

Akvizíciou Auparku sa spoločnosť WOOD & Company stáva druhým najväčším vlastníkom kancelárskych a nákupných centier v Bratislave a Prahe.

Celková hodnota realitného portfólia spoločnosti presiahne po dokončení transakcie jednu miliardu eur.

Popri Auparku vlastní WOOD & Company aj nákupné centrá Galerie Harfa a Centrum Krakov v Prahe. Celkovú prenajímateľnú plochu v retail aktívach zvyšuje skupina na 115-tisíc štvorcových metrov.

Dokončenie transakcie sa očakáva v prvej polovici tohto roka a je predmetom štandardných odkladacích podmienok vrátane schválenia regulačnými orgánmi.

Spoločnosť URW bude pokračovať v správe nehnuteľnosti spolu s WOOD & Company, až kým nedôjde k úplnému prevzatiu aktíva kupujúcimi a vyrovnaniu potenciálnych kompenzácií.

Aupark Bratislava je prémiovým nákupným centrom s hrubou prenajímateľnou plochou 59 600 štvorcových metrov a návštevnosťou 11,8 milióna ľudí (v roku 2019).

Aupark dlhodobo profituje z vynikajúcej polohy a zo životaschopnosti Bratislavy, ktorá tradične patrí medzi ekonomicky najsilnejšie regióny EÚ.

01 - Modified: 2024-01-12 11:10:33 - Feat.: - Title: Bratislava, mesto nákupov. Pozrite si, ako postupne pribúdali stánky konzumu v hlavnom meste 02 - Modified: 2023-10-20 13:50:15 - Feat.: - Title: Bratislavské top nákupné centrum sa rozširuje, pozrite sa, čo expanzia prinesie 03 - Modified: 2023-10-04 10:52:43 - Feat.: - Title: Objav nový rozmer módy. Nahliadni s nami do budúcnosti v bratislavskom Auparku 04 - Modified: 2023-05-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Tipy štylistu: Ako pomôcť svojej postave a zostať trendy 05 - Modified: 2023-04-11 19:26:21 - Feat.: - Title: Polícia evakuovala ľudí z nákupného centra v Bratislave. Nahlásenú bombu nepotvrdili
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:22