Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
06.05.2021, 00:00

Májová bryndza klope na dvere. Bačovia sa spoliehajú na predaj z dvora

Ovčiarstvo bojuje o záchranu a pomôcť mu môže aj stúpajúci záujem o slovenský poklad. Chovatelia si to uvedomujú, a preto zvyšujú svoju produkciu.

Májová bryndza klope na dvere. Bačovia sa spoliehajú na predaj z dvora
Zdroj: Reuters

Pýcha Slovákov, a najmä našich bačov. Máj sa u nás nesie v znamení prvých ovčiarskych výrobkov a medzi nimi je aj najkvalitnejšia ovčia bryndza.

„Ovca je už na paši a vie si tam vybrať, čo chce, keď je už lúka rozkvitnutá. To sa potom odzrkadlí aj v kvalite mlieka,“ hovorí Miroslav Dianiška, konateľ firmy Agrofarma Dianiška.

Práve preto tento mliečny výrobok obsahuje najviac probiotických látok a vitamínov, ktoré sú zdravé pre spotrebiteľov.

Bryndza po celý rok

Fanúšikovia bryndze sa pritom nemusia obávať, že by sa im neušlo. Na farme Dianiška ju produkujú počas celého roka a výnimkou nie sú ani ostatní slovenskí bačovia.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 86% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.