StoryEditor

Odmlčalo sa 15 percent prevádzok, bankroty prídu až po otvorení trhu

11.05.2021, 16:01
Pandémia vzala reštauráciám 80 percent z tržieb. Na to, aby ich dobehli, potrebujú nielen pokračovanie doterajšej pomoci, ale aj dlhodobé zníženie DPH.

„Podnikatelia v gastre neboli nikdy zadlžení tak, ako sú teraz,“ hovorí Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Kríza zasiahla viac ako stotisíc zamestnancov, ktorým bez pomoci štátu stále hrozí strata práce. Už dnes podľa Artzových slov mnohí z nich odišli zo sektora a pridali sa k šoférom, taxikárom alebo si našli brigádu, ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-04-23 06:15:38 - Feat.: 0 - Title: Bratislava je na chvoste. V hoteloch chýbajú ľudia 02 - Modified: 2021-04-28 10:30:20 - Feat.: 0 - Title: Podnikatelia pozor: beží nová etapa pomoci pre reštaurácie a hotely 03 - Modified: 2021-05-06 20:57:49 - Feat.: 0 - Title: Gastrobiznis sa rozbieha pomaly. Ekonomický zázrak sa nateraz nekoná 04 - Modified: 2021-05-07 21:22:06 - Feat.: 0 - Title: Ohromný chaos v pomoci pre gastro. Príklady z praxe ukazujú tieto absurdity 05 - Modified: 2021-05-09 19:47:49 - Feat.: 0 - Title: Gastro na kolenách a iné koaličné drobnosti...
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 05:34