StoryEditor

Ivan Valentovič má novú funkciu

25.06.2008, 12:41
Autor:
SITASITA
Exminister zdravotníctva Ivan Valentovič neostal dlho bez funkcie. Dnes ho vláda menovala na post predsedu Dozornej rady Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Na tomto poste nahradí Vojtecha Lazara.

Vláda totiž na svojom zasadnutí schválila návrh na odvolanie predsedu a troch členov a na zvolenie nového predsedu a dvoch členov dozornej rady úradu. Voľbu však ešte musí schváliť parlament. Dôvodom zmeny v dozornej rade má byť skvalitnenie jej kontrolnej činnosti. Kabinet schválil aj odvolanie troch členov rady Mariána Petka, Daniela Végha a Petra Horvátha. Nahradiť by ich mali Peter Janko a Jozef Molitor. Návrh na zostávajúceho člena dozornej rady bude podľa materiálu predložený dodatočne. Jediný kto si svoji pozíciu udržal je tak podpredseda rady Milan Považan.

Dozorná rada Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou má päť členov, predsedu, podpredsedu a ďalších troch členov. Členov dozornej rady volí a odvoláva Národná rada Slovenskej republiky na návrh vlády Slovenskej republiky. Členom dozornej rady môže byť fyzická osoba, ktorá má spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, je dôveryhodná, má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a má diplom o absolvovaní vysokoškolského štúdia v študijných programoch druhého stupňa. Povinnosťou je aj najmenej trojročná prax v oblasti zdravotného poistenia, práva, finančného trhu alebo poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Exminister zdravotníctva Ivan Valentovič podal demisiu na funkciu člena vlády 3. júna. Tvrdil pritom, že postu sa rozhodol vzdať sám a odchádza z osobných dôvodov. Krátko po odvolaní však vyhlásil, že so zdravotníctvom sa nelúči definitívne. Premiér Robert Fico niekoľkokrát zopakoval, že voči Valentovičovej práci nemá žiadne výhrady. Jeho nástupcom sa stal dovtedajší riaditeľ bratislavskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou Richard Raši.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 09:03