StoryEditor

Chemko Strážske vstupuje do likvidácie

17.04.2009, 14:10
Autor:
SITASITA

Valné zhromaždenie spoločnosti Chemko, a.s. Strážske dňa 3. apríla 2009 schválilo vstup spoločnosti Chemko, a.s. Strážske do likvidácie. Valného zhromaždenia sa zúčastnili všetci akcionári spoločnosti a tento návrh jednohlasne schválili. Ako ďalej informovala spoločnosť, zmena právnej formy spoločnosti poukazuje na snahu súčasných akcionárov spoločnosti speňažiť aktíva spoločnosti predajom celého majetku a uhradenie všetkých záväzkov. "Existujúca hospodárska kríza sa dotkla práve výrobnej oblasti Chemka a dlhodobo roztrieštená akcionárska štruktúra nedovoľovala efektívne rozhodovať o strategických zámeroch spoločnosti," vyplýva ešte z oznámenia spoločnosti.

Spoločnosť Chemko, a.s. dosiahla za deväť mesiacov minulého roka výrobu v objeme 25,94 mil. eur. Pri výrobnej spotrebe na úrovni takmer 27,05 mil. eur vykázala strážska chemická firma zápornú pridanú hodnotu v objeme 1,082 mil. eur. Z hospodárskej činnosti tak Chemko vykázalo stratu na úrovni 1,235 mil. eur.

Spoločnosť Chemko, ktorá vznikla začiatkom apríla 1996, sa zaoberá výrobou produktov organickej a anorganickej chémie. Na základnom imaní spoločnosti Chemko sa ku koncu prvého polroka 2008 mala 35,6-percentný podiel firma Zachem, a.s., 34,9 % kontrolovala spoločnosť B-Mechaz, s.r.o., J&T Asset Management, a.s. vlastnila 11 %, desaťpercentným podielom Chemka disponovala spoločnosť Prvá penzijná a 8 % akcií patrilo spoločnosti Power East, a.s. Zvyšok, približne 0,5 %, vlastnili drobní akcionári. Do konsolidovaných výsledkov skupiny sa pritom zahŕňajú výsledky dcérskych firiem Chemza, a.s., Marchem, a.s., Zelma, a.s., Prvá hasičská, a.s., Ekologické služby, s.r.o., Chemland, a.s. a Chemik, s.r.o.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 04:00