StoryEditor

UNIQA poisťovňa

25.11.2008, 23:00

Branislav Časnocha (29)
manažér pre leasingové spoločnosti
V súčasnosti študuje diaľkovo informatiku na Univerzite Cyrila a Metoda v Trnave. Poisťovníctvu sa začal venovať hneď po strednej škole a zaujalo ho natoľko, že sa rozhodol venovať sa mu aj v budúcnosti. Ako sám hovorí, poisťovníctvo bolo od začiatku pre neho to pravé.
V roku 1997 nastúpil ako poradca pre poistenie do poisťovne Otčina, ktorá bola predchodcom Uniqa poisťovne. Od roku 1999 prešiel na zákaznícke stredisko a v roku 2002 sa stal produktovým poradcom pre maklérov. Na základe výsledkov na predchádzajúcich pozíciách mu v roku 2004 ponúkli post manažéra pre leasingové spoločnosti.
"Napriek tomu, že som najmladší manažér Uniqa poisťovne, služobne patrím medzi najstarších. V poisťovníctve pracujem už 12. rok, takže môj vek je podľa mňa výhodou, keďže mám dostatok pracovných skúseností a odborných vedomostí a dokážem pružne reagovať na zmeny a potreby trhu." Oddelenie leasingových spoločností je dôležitou súčasťou rezortu obchodu, významnou mierou ovplyvňuje celkové výsledky poisťovne. Preto sa od neho očakáva výrazný rast obchodu, rozširovanie siete obchodných partnerov a silná orientácia na potreby trhu. Jeho zásadou je snaha o čo najväčšie zjednodušenie procesov pri uzatváraní poistenia, zameranie na potreby klienta a bezchybné služby. Úspech v obchode však nie je len o tvrdej práci, ale aj o sile obchodných vzťahov. Preto sa snaží so svojimi obchodnými partnermi komunikovať čo najintenzívnejšie, či už na pracovných stretnutiach, alebo pri menej formálnych príležitostiach, kde sa často dohodnú tie najdôležitejšie obchody.
"Nikdy som si nekládol nízke ciele, práve naopak. Vysoké ciele ma motivujú zlepšovať sa, čo neskôr vedie k stanoveniu ešte vyšších cieľov. Myslím si, že takýto prístup je prínosom pre mňa aj pre spoločnosť, v ktorej pracujem."
Od malička sa venuje rôznym druhom športu. Momentálne sa mu popri pracovnej vyťaženosti darí občas vykorčuľovať na ľadovú plochu s hokejkou v ruke alebo zahrať si tenis, či zabehať si ráno ešte pred prácou. Jeho najväčším relaxom a zábavou je v poslednom čase golf, ktorý sa preňho stal aj pracovným prostriedkom.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 13:32