StoryEditor

Reuters podpísal prelomový kontrakt s International Herald Tribune

10.12.2007, 18:01
Autor:
TASRTASR

Spravodajská skupina Reuters Group podpísala prelomový kontrakt s novinami International Herald Tribune (IHT). Reuters bude denníku poskytovať obsah pre jeho hospodársku sekciu, pričom bude dostávať podiel z reklamy.
Podľa dohody vznikne nová značka, pod ktorou budú zahrnuté hospodárske správy rovnako v printovom ako online vydaní. Od 7. januára sa hospodárska sekcia IHT premenuje v Európe na Business with Reuters a v ázijsko-pacifickom regióne na Business Asia with Reuters. Dohoda nie je exkluzívna, takže dovoľuje IHT odoberať správy aj z iných zdrojov.
Reuters však nebude poskytovať svoje služby tradičným spôsobom, pri ktorom noviny platia za prístup k správam nejakej agentúry. Hospodárska sekcia IHT bude vznikať v úzkej spolupráci s redaktormi Reuters. Obsah vytvorený novým tímom bude tiež zverejnený na webovej stránke Reuters a finančných termináloch Reuters.
Podľa šéfky Reuters Media Monique Villa je dohoda "prvým vzrušujúcim krokom k tomu, čo by sa mohlo stať bohatým a plodným vzťahom s IHT a celkovo s The New York Times Company". Šéfredaktor Reuters David Schlesinger uviedol, že spolupráca je logickým vyústením smerovania skupiny, ktorá rozšírila svoje spravodajstvo a prináša aj pozadia problémov a analýzy kvôli lepšej orientácii svojich zákazníkov.
Informovala o tom agentúra AP.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 01:04